Volledig scherm
Lion King. © AP

Nieuwe Lion King trekt meer bezoekers dan oude Lion King

De nieuwe versie van de Disney-film The Lion King heeft de resultaten van het origineel in de Nederlandse bioscopen inmiddels overtroffen. De digitaal geanimeerde remake heeft binnen zes weken meer dan 2,574 miljoen mensen weten te trekken. Dit is een paar duizend bezoekers meer dan het origineel, dat in 1995 een groot succes was.

De zegetocht van de remake is overigens nog niet voorbij; de film staat al zes weken op eenzame hoogte in de lijst met best bezochte bioscooptitels van dit moment. The Lion King (2019) heeft nu wel The Lion King (1995) uit de top 10 van best bezochte bioscoopfilms in Nederland ooit gestoten. De best bezochte titels ooit blijven voorlopig The Sound of Music (3,99 miljoen), Irma la Douce (3,62 miljoen) en Titanic (3,4 miljoen).

The Lion King doet het niet alleen in Nederland heel goed. Wereldwijd is de opbrengst van de live-action film binnen zes weken gestegen naar meer dan 1,5 miljard dollar. Hiermee staat de film ook wereldwijd inmiddels in de top 10 van meest succesvolle titels aller tijden. De remake, met de stemmen van onder anderen Beyoncé en Seth Rogen, vertelt het verhaal van leeuwenjong Simba die het op moet nemen tegen zijn boze oom Scar.

Lion King nog niet gezien? Bekijk hieronder de trailer.

  1. Vitiligomodel Winnie Harlow onder vuur na klaagzang over vliegreis tussen gewone passagiers

    Vitiligomo­del Winnie Harlow onder vuur na klaagzang over vliegreis tussen gewone passagiers

    Het Canadees-Jamaicaanse supermodel Winnie Harlow (25), wereldberoemd sinds ze met haar opvallende huidaandoening vitiligo (depigmentatie) meedeed aan America's Next Top Model, heeft een golf kritiek over zich heen gekregen nadat ze op sociale media had geklaagd over een vliegtripje. Ze moest daarbij tussen ‘gewone’ economy class-passagiers zitten. ‘Ik vlieg altijd business class en ben dit totaal niet gewend.’