Volledig scherm
Robert Doornbos (l) en Rob Kamphues (r) gaan vanaf maandag na elke GP crashen in de keuken © AD

Nieuwe nabeschouwing Formule 1: Doornbos en Kamphues crashen in de keuken

Rob Kamphues en Robert Doornbos gaan vanaf maandag op een vast moment terugblikken op de Formule 1-race van de dag ervoor. Crashen in de keuken heet het onlineprogramma dat elke maandagavond na een race om 19.00 uur online staat op deze site.

Hij vindt het een fijn initiatief, er is op maandag altijd zoveel om op terug te blikken, Robert Doornbos kon er nooit iets mee. Hij is blij dat hij de extra ‘on board-beelden’ kan laten zien tijdens Crashen in de keuken. Maar er is één ding waar Doornbos een stuk minder naar uitziet: eten bij Rob Kamphues. ,,Echt niet te hakken wat die man maakt, lekker wegspoelen met een wijntje.’’ Doornbos zegt het lachend, dat wel.

Die lach hangt samen met het elkaar op de hak nemen, iets dat de twee veelvuldig zullen doen. Want los van de serieuze bespiegelingen over de Formule 1 (Kamphues: ,,De echte fans kunnen er geen genoeg van krijgen’’) zal Crashen in de keuken sfeer uitademen. Kok Kamphues (‘ik kook graag, Robert moet het opeten’) bereidt een lunch in de sfeer van het land waar de race heeft plaatsgevonden. Er komt een glaasje wijn bij en boven de pannen en snijplanken bespreken de twee op losse wijze de belangrijkste conclusies na de Grand Prix.

Quote

Ik zorg gewoon dat ik al een stevige lunch heb gehad voordat ik bij Rob arriveer, heb ik tenminste geen honger meer

Robert Doornbos

Presentator Kamphues (58) en voormalig coureur Doornbos (37) zien elkaar vanwege hun werk bij Ziggo Sport rond de Formule 1-races zeer regelmatig. Op een racedag zitten ze de hele dag in dezelfde studio. De onderlinge klik is goed, zozeer zelfs dat de twee donderdagavond in Winschoten een voorlopig eenmalige theateravond organiseerden waarin ze het publiek onderhielden over de Formule 1 en hun werk.

Naar hun beider gevoel bleef te veel onbesproken in de periode tussen de race en de vooruitblikken op vrijdag (Formule 1 Café op Ziggo Sport). ,,Als wij op zondag na de uitzending de studio uitlopen, hebben we altijd het gevoel dat we nog meer hadden willen vertellen’’, zegt Kamphues. ,,Maar als de uitzending stopt, is er nog van alles niet binnen. Nieuwe beelden uit de auto, interviews. En soms weet je op zondag nog niet alles. Zo reed Bottas in Melbourne zijn teamgenoot Hamilton helemaal zoek. Daar hadden we allemaal een mening over, een dag later bleek dat er een stukje van Hamiltons bodem was afgescheurd, waardoor hij een veel mindere wegligging had. Dat zetten we dan op maandag in het juiste perspectief.’’

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Kamphues en Doornbos maken gebruik van foto's en nog niet vertoonde beelden uit de race © AD

Doornbos: ,,Of neem de falende strategie van Ferrari, dat het vlak na de race nog recht praat, maar een dag later alsnog met de staart tussen de benen in een persberichtje toegeeft dat ze fout zaten.’’ Perfecte kost voor de maandagavond, waar dus ook niet eerder vertoonde beelden uit de auto te zien zijn. ,,De coureurs hebben een stuk of zeventig opties op dat stuurtje, door die on board-beelden kun je precies zien wat ze doen. Ik pluis die altijd helemaal uit’’, zegt Doornbos.

Maandag crasht hij voor het eerst bij Kamphues in de keuken. De twee wonen niet ver van elkaar vandaan, dat scheelt. Alleen dat eten, hè. ,,Zondag rijden ze in Spanje, dan zal het Rob nog wel lukken en na Italië kan hij nog wel een pastaatje maken. Maar er zijn ook plekken waar ik me meer zorgen over maak. Gelukkig hebben we Azerbeidzjan dit seizoen al gehad. Ik zorg gewoon dat ik al een stevige lunch heb gehad voordat ik bij hem arriveer, heb ik tenminste geen honger meer.’’

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
23064 stemmen