Volledig scherm
Mattie Valk en Wietze de Jager. © ANP

Nieuwe ochtendshow Qmusic gaat veel verder dan Mattie alleen

Wietze de Jager vertrekt bij Qmusic. De radio-dj die met collega Mattie Valk een succesvolle ochtendshow opbouwde, kiest voor een toekomst buiten de zender. Een woordvoerder van Qmusic bevestigt desgevraagd het vertrek van Wietze.

Quote

We kijken nu vooral vol trots terug op vijf mooie jaren waarin we gegroeid zijn naar de tweede radiozen­der van Nederland

Het vertrek van de radiomaker is een gevolg van de onenigheid die afgelopen voorjaar ontstond. Het duo had het plan om te verkassen naar Talpa Radio, maar Mattie doorkruiste dat door een lucratief contract met Qmusic te ondertekenen in de hoop dat Wietze ook zou blijven. Wietze meldde zich daarop ziek.

De zenderbazen van Qmusic hoopten lange tijd het duo weer samen te brengen in de ochtend. Het nieuwe seizoen begint op 4 september. Een woordvoerder beaamt dat een hereniging er niet in zit: ,,Er is veel over gezegd en geschreven. We hebben er alles aan willen doen om Mattie en Wietze als duo op Qmusic te behouden. We leggen ons neer bij de keuze van Wietze om Qmusic te verlaten en kijken nu vooral vol trots terug op vijf mooie jaren waarin we gegroeid zijn naar de tweede radiozender van Nederland.’’

Over de toekomst van de ochtendshow wil Qmusic nog weinig kwijt, al is het duidelijk dat Mattie deze niet in zijn eentje zal trekken. ,,Wij werken aan een totaal nieuwe ochtendshow die veel verder gaat dan Mattie alleen'', aldus de zegsman. Over ruim een week is dit programma voor het eerst te beluisteren.