Volledig scherm
Domien Verschuuren © anp

Nieuwe programmering 3FM: Domien vervangt definitief Giel

Radiozender 3FM heeft zojuist de nieuwe programmering bekendgemaakt, die vanaf aanstaande maandag ingaat. De belangrijkste wijziging is de verhuizing van Domien Verschuuren naar de ochtendshow, zoals het AD vanochtend al meldde. Hij vervangt tussen 6.00 en 9.00 uur Giel Beelen, die een live-muziekshow gaat maken in het weekend.

Verschuuren was eerder nog te horen in de avond van 3FM. Op dat tijdstip (18.00 - 21.00 uur) neemt Sander Hogendoorn het stokje over. De jonge dj zal op vrijdag een duo gaan vormen met Frank van der Lende in de middag. In de avond is er dan ruimte voor de muziekshow van Giel. Die ook op zaterdag en zondag te horen zal zijn.

De positie van Paul Rabbering, die volledig voor Radio 2 gaat werken, wordt ingenomen door Wijnand Speelman. Hij neemt het tijdslot tussen 14.00 en 16.00 uur over. Mark van der Molen vervangt Timur Perlin, die stopt met radio maken. Van der Molen zal samen met Ramon Verkoeijen een programma maken tussen 12.00 en 14.00 uur. Die het programma eerder maakte met Perlin.

Klik op de foto van de programmering om de afbeelding te vergroten.

Volledig scherm
Programmering 3FM © 3FM

Nieuw talent
De radiozender kampte door het eerdere vertrek van enkele populaire dj's met teruglopende luistercijfers. Volgens zenderbaas Basyl de Groot wil 3FM zich de komende tijd ontwikkelen tot een volwaardig jongerenmerk, door er niet alleen op de radio te zijn, maar ook via podcasts, vlogs, playlists en social media. 

,,NPO 3FM is er voor nieuw talent, zowel op zender als daarbuiten. Het zit in ons DNA. Wij inspireren en laten ons inspireren door onze luisteraars, kijkers en volgers. Zij zijn volop de wereld aan het ontdekken. Veel jonge 3FM-dj's zitten daar zelf ook middenin. Samen gaan wij nieuwe avonturen aan.''

Angelique Houtveen maakt de overstapt van FunX naar de zaterdag- en zondagochtend op 3FM. Saskia Weerstand en de  pas19-jarige Olivier Bakker gaan samen een programma maken over festivals. Ook trekt de zender een YouTuber aan. Kaj van der Ree is in de nacht van zaterdag op zondag te horen.

Volledig scherm
De nieuwe gezichten van 3FM © 3FM
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement