Nieuwe truckers op zoek naar de liefde

De online datingshow Trucker zoekt Vlam krijgt een tweede reeks. Vanaf komend voorjaar probeert Gwen van Poorten (29) vijf vrachtwagenchauffeurs te helpen aan de liefde van hun leven.

De formule van TzV, dat afgelopen najaar voor het eerst op de site van deze krant te zien was, is uitgebreid. Dat was een wens van Gwen van Poorten, de voormalige BNNVara-presentatrice die ook de eerste reeks presenteerde. ,,Ik ga de truckers nu eerst opzoeken, zie hoe ze wonen, praat met familie en vrienden. Zo krijg je als kijker een band met de hoofdpersoon, in de vorige reeks begonnen we meteen met de dates.’’

De producent van de serie zoekt momenteel nog naar vrachtwagenchauffeurs die willen meedoen. Acht van hen doen een video-oproep, waarna er vijf overblijven die meedoen aan Trucker zoekt Vlam. Zij krijgen speeddates (Van Poorten: ,,Iedereen die zich aanmeldt voor een trucker mag met hem of haar op speeddate’’), kiezen drie kandidaten uit en krijgen met alle drie nog een uitgebreidere date. ,,Waarna de trucker iemand uitkiest, maar diegene moet ook nog willen instappen in de vrachtwagencabine’’, zegt Van Poorten. Van elke kandidaat worden drie afleveringen gemaakt, de reeks gaat later dit voorjaar van start.

Ben je een vrijgezelle trucker en wil je meedoen: meld je aan via strixtv.com/trucker

Bekijk hieronder het eerste seizoen van Trucker Zoekt Vlam:

Volledig scherm
Gwen van Poorten © Mark Reijntjens/ANP (montage)
  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.