Nieuwe truckers op zoek naar de liefde

De online datingshow Trucker zoekt Vlam krijgt een tweede reeks. Vanaf komend voorjaar probeert Gwen van Poorten (29) vijf vrachtwagenchauffeurs te helpen aan de liefde van hun leven.

De formule van TzV, dat afgelopen najaar voor het eerst op de site van deze krant te zien was, is uitgebreid. Dat was een wens van Gwen van Poorten, de voormalige BNNVara-presentatrice die ook de eerste reeks presenteerde. ,,Ik ga de truckers nu eerst opzoeken, zie hoe ze wonen, praat met familie en vrienden. Zo krijg je als kijker een band met de hoofdpersoon, in de vorige reeks begonnen we meteen met de dates.’’

De producent van de serie zoekt momenteel nog naar vrachtwagenchauffeurs die willen meedoen. Acht van hen doen een video-oproep, waarna er vijf overblijven die meedoen aan Trucker zoekt Vlam. Zij krijgen speeddates (Van Poorten: ,,Iedereen die zich aanmeldt voor een trucker mag met hem of haar op speeddate’’), kiezen drie kandidaten uit en krijgen met alle drie nog een uitgebreidere date. ,,Waarna de trucker iemand uitkiest, maar diegene moet ook nog willen instappen in de vrachtwagencabine’’, zegt Van Poorten. Van elke kandidaat worden drie afleveringen gemaakt, de reeks gaat later dit voorjaar van start.

Ben je een vrijgezelle trucker en wil je meedoen: meld je aan via strixtv.com/trucker

Bekijk hieronder het eerste seizoen van Trucker Zoekt Vlam:

Volledig scherm
Gwen van Poorten © Mark Reijntjens/ANP (montage)
  1. Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    Hoe twee 70+’ers een hit scoren met een show waarmee het Linda niet lukte

    In een zomerperiode waarin traditioneel minder televisie wordt gekeken, stemmen alweer een week tussen de 1,2 en 1,4 miljoen mensen dagelijks op De Slimste Mens af op NPO 2. De quiz met Philips Freriks en Maarten van Rossem is bijna dagelijks na het Achtuurjournaal het best bekeken programma. Zo ook gisteravond toen 1,4 miljoen kijkers naar de 74-jarige quizmaster en het 75-jarige jurylid besloten te kijken op hun vrijdagavond.