Volledig scherm
Maarten Heijmans als Beau. © RTL

Nieuwe zaterdag RTL is een hit: kijkers lyrisch over imitatie Beau in TV Kantine

kijkcijfersKersvers zenderbaas Peter van der Vorst kan tevreden zijn over zijn nieuwe zaterdagavondprogrammering. Zowel Kees en co (1,6 miljoen kijkers), Paul pakt uit (1,2 miljoen) als de TV kantine (1,1 miljoen) wisten de miljoengrens te doorbreken. Op social media waren kijkers lovend over de imitatie van Beau van Erven Dorens door Maarten Heijmans. Daarentegen was er ook wat kritiek op een vermeende lachband bij Kees en co.

In de TV kantine stond gisteravond RTL Boulevard centraal. In de eerste aflevering van het tiende seizoen van het parodieprogramma kropen Carlo Boszhard en Irene Moors onder meer in de huid van Luuk Ikink, Peter R. de Vries, Femke Halsema, Pascal Jakobsen (van Blof) en Geike Arnaert (Zoutelande). Op social media was er echter meer aandacht voor de gastacteurs. Zo kroop Ilse ‘Juf Ank’ Warringa in de huid van Heleen van Royen en werd Elise Schaap wederom geprezen, dit keer voor haar rol als Nikkie Plessen. Maar de verrassing van de avond was Maarten Heijmans als Beau van Erven Dorens.

Heijmans, die eerder succes boekte als Ramses Shaffy in de serie Ramses, was zo goed als onherkenbaar. Met zijn bewegingen en stem wist hij Beau van Erven Dorens goed te evenaren. Dat vonden ook de kijkers thuis op de bank. ,,Zelfs de stem van Beau is perfect gedaan", schrijft bijvoorbeeld twitteraar Victor Hopman. En Jessica de Bruijn richt zich persoonlijk tot de acteur: ,,Je doet Beau echt goed na, zelfs niet overdone, klopt gewoon precies in de TV kantine.” Ook Q-music-dj Domien Verschuuren is enthousiast: ,,Maarten Heijmans als Beau en Elise Schaap als Nikkie. Wow, haha”, twittert hij met een applaus-emoji erachteraan.

De Kwis

Al met al is het een perfecte avond voor RTL 4. De terugkeer van Kees en co zorgde met 1,6 miljoen kijkers voor een perfecte lead-in voor Paul de Leeuws nieuwe programma Paul pakt uit. Daarmee stond hij recht tegenover zijn voormalig collega's van De Kwis Niels van der Laan en Jeroen Woe, die nu de muzikale en satirische show Even tot hier presenteren. De Leeuw ging er met de winst van door. Hij noteerde 1,2 miljoen kijkers, Even tot hier wist net geen miljoen belangstellenden te trekken.

Bovenaan in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek staat het Achtuurjournaal met 1,7 miljoen kijkers. Op tweede plek volgt Kees en co met 1,6 miljoen nieuwsgierigen. Ik Vertrek sluit de top drie af, dat programma lokte 1,5 miljoen kijkers naar NPO 1.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
12170 stemmen