Volledig scherm
© ANP

‘Nikkie de Jager moet in Expeditie Robinson’

Nikkie de Jager (25) moet volgend jaar in Expeditie Robinson. Dat vindt het grootste deel van de stemmers van het polletje deze week op deze site. Aan de oproep welke YouTuber/influencer aan de editie van 2020 mee moet doen, werd gehoord gegeven door bijna 10.000 stemmers. Daarvan ziet 29 procent NikkieTutorials, zoals ze op social media heet, het liefst in het survivalprogramma van RTL.

De Brabantse die ruim twaalf miljoen fans heeft op haar YouTube-kanaal, deed eerder mee aan en The Big Escape (2017) en Wie is de Mol? (2019). Aan Expeditie Robinson, dat vanavond zijn tiende aflevering beleeft, nemen dit seizoen meer YouTubers dan ooit deel. 

Helaas voor de fans zijn Dionne Slagter (OnneDi), Kelvin Boerma (Kalvijn) en Rijk Hofman al uit het spel. Op het polletje eindigde Monica Geuze (24 procent) en Enzo Knol (20 procent) tweede en derde. Eerder deden Nienke Plas (2018) en Kaj Gorgels (2017) mee aan Expeditie Robinson. Laatstgenoemde is sinds dit jaar, samen met Nicolette Kluijver, presentator van het programma.

Wie wint welke proef, lijdt het meeste honger of smeedt de gemeenste plannetjes om anderen weg te stemmen? Verslaggever Dennis Jansen kijkt in de rubriek Expeditie Jansen wekelijks terug op Expeditie Robinson in drie thema’s: honger, held & hartzeer.