Nikkie de Jager (NikkieTutorials) toegevoegd aan presentatieteam Eurovisie Songfestival

VIDEONikkie de Jager, beter bekend onder haar YouTube-naam NikkieTutorials, is toegevoegd aan het presentatieteam van het Eurovisie Songfestival, dat meldt de NOS. Ze zal niet net als Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit op het podium staan, maar als online verslaggever aan de slag gaan tijdens het liedjesspektakel. 

Naast het online verslag gaat Nikkie ook filmpjes maken met de artiesten. Ze zal ook tijdens de halve finales en de finale een rol krijgen, meldt de organisatie. ,,Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival”, zegt De Jager. ,,Ik kijk er echt naar uit om mij twee weken lang volledig onder te dompelen in dit unieke festival.”

Sietse Bakker, de producent van het songfestival, is blij dat Nikkie de Jager mee wil doen. ,,Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op! Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival.”

De 25-jarige YouTube-ster geniet wereldwijde bekendheid met haar make-up filmpjes. Ook kwam Nikkie onlangs groot in het nieuws met haar onthulling dat ze transgender is.

De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale is op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, NOS en AvroTros, in co-productie met de EBU.

Nikkie de Jager.
Volledig scherm
Nikkie de Jager. © ANP Kippa
  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.