Volledig scherm
PREMIUM
Scene uit Marriage Story © AP

Noah Baumbach graaft voor Oscarfavoriet Marriage Story in eigen ziel

interviewFilms over echtscheiding zijn er volop. Klassiekers als Kramer vs. Kramer, Scènes uit een huwelijk en The War of the Roses zoomen ongenadig in op huwelijksleed. In de Oscarfavoriet Marriage Story graaft regisseur Noah Baumbach in zijn eigen ziel.

Het is verleidelijk om regisseur Noah Baumbach (50) te bestempelen als een ervaringsdeskundige in echtscheidingsdrama’s. ,,Die conclusie ligt inderdaad voor de hand,’’ beaamt de Amerikaanse cineast in Londen. ,,Maar ik hoop dat ik als filmmaker en scenarist meer in mijn mars heb dan alleen maar over de huwelijksellende uit mijn leven te schrijven.’’

  1. Kroonprins Haakon: Mette-Marit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    Kroonprins Haakon: Met­te-Ma­rit heeft spijt van contact met Jeffrey Epstein

    De Noorse kroonprinses Mette-Marit heeft Jeffrey Epstein waarschijnlijk ontmoet via gezamenlijke kennissen die ook contacten hadden met de stichting van Bill en Melinda Gates. Mette-Marit en Epstein zochten bij die Foundation ondersteuning voor hun werkzaamheden en goede doelen. Dat meldt Dagens Næringsliv, de Noorse krant die eerder deze week onthulde dat de kroonprinses een aantal ontmoetingen heeft gehad met Epstein.