Joep de Mol van Nederland viert de 3-1 tijdens de wedstrijd tegen Canada op de Olympische Spelen.
Volledig scherm
Joep de Mol van Nederland viert de 3-1 tijdens de wedstrijd tegen Canada op de Olympische Spelen. © ANP

NOS: Mannenhockey uitzenden was een journalistieke afweging

De NOS heeft vanmiddag de olympische wedstrijd van de Oranje hockeymannen uitgezonden, in plaats van de match van de Oranje voetbalvrouwen. De omroep koos daarvoor omdat de plaatsing van de hockeymannen in de volgende ronde nog niet zeker is. Dat de Oranje Leeuwinnen in de volgende ronde komen, is wel vrijwel zeker.

94 reacties

 • Robert Lamet

  1 jaar geleden
  Volgens mij moet GroenLinks-kamerlid Tom van der Lee daad bij het woord zetten en zijn zetel opgeven voor een vrouw i.p.v. zich met dit soort geneuzel bezig te houden.
 • M Stover

  1 jaar geleden
  Op eurosport werd ook het mannenhockey live uitgezonden . Hierdoor had de nos er dus voor kunnen kiezen om het Nederlands damesvoetbal uit te zenden. Door de nos heb ik nu een goede wedstrijd moeten missen. Ook werd er niet omgeschakeld zodra er gescoord werd door de dames. Buiten dat is er niets aan om alleen naar de herhaling van doelpunten te kijken.
 • Marcel Breukink

  1 jaar geleden
  NOS heeft niets tot zijn beschikking. NPO is de baas over de zenders. Die bepaalt alles ! ! Dus heeft de NOS een juiste overweging gemaakt nl een journalistieke. Dat iedereen er over zeurt verbaasd me niks.
 • M. Aarts

  1 jaar geleden
  Natuurlijk had de NOS gelijk, Nederland is een erg sneu land geworden door te pas en te onpas de seksistische of racistische kaart te trekken. Voor alle zeurende poltici, en dat zijn er in dit land veel, op internet is alles gewoon te volgen.
 • R.E.M. Exel

  1 jaar geleden
  kijk, dat is n argument dat veel zendtijd spaart: als je de uitslag kent/vermoedt te kennen hoef je n wedstrijd niet uit te zenden