Volledig scherm
Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen presenteren het nieuwe seizoen van het Wie is de mol?-napraatprogramma MolTalk. © ANP Kippa

NPO maakt nieuw presentatieduo MolTalk! bekend

Het NPO 3-programma MolTalk! wordt voortaan gepresenteerd door Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen. Dat heeft de omroep vandaag bekendgemaakt op sociale media. Het kersverse presentatieduo neemt na drie jaar het stokje over van Margriet van der Linden en Chris Zegers.

Weerdenburg en Verheijen zijn geen onbekende van Wie is de Mol?. Zo was de presentatrice en actrice in 2015 de verliezend finalist en moest de Luizenmoeder-acteur een seizoen later als zesde kandidaat afscheid nemen. Het gloednieuwe duo is razend enthousiast over hun nieuwe klus voor het napraatprogramma, waarin ze onder meer gaan proberen De Mol te ontmaskeren.

,,Nooit durven hopen dat we ooit nog onderdeel zouden mogen uitmaken van Wie is de mol? Met pijn in ons hart hadden we al afscheid genomen van dit eenmalige avontuur. Maar nu mogen we weer op jacht, helaas voor ons niet in het buitenland. China had ons ook wel te gek geleken, maar wel elke zaterdag vanuit ons stamcafé in VondelCS. Margriet en Chris; we’ve got big shoes to fill, maar we gaan ons stinkende best doen”, aldus Rop en Marlijn.

Warm hart

Het voormalig presentatieduo Van der Linden en Zegers draagt met ‘een warm hart’ het presentatiestokje over aan de twee nieuwkomers. ,,Dit jaar is het 5 jaar geleden dat ons seizoen van Wie is de Mol? bovengronds ging, sindsdien heeft het blinde wezen ons niet meer losgelaten. Met een warm hart en vele dierbare herinneringen nemen we afscheid van onze vrolijke zaterdagavond met MolTalk. Veel succes Marlijn en Rop. Trust nobody! Nou ja, alleen ons... het is Anita Witzier!”

MolTalk! is vanaf 4 januari te zien op de buis. In de eerste uitzending, een kick-off, nemen ze de deelnemers onder de loep en zullen ze de kennis van oud-kandidaten testen. Het programma is vervolgens wekelijks te zien op NPO 3, na de uitzending van Wie is de Mol? op NPO 1.

Het twintigste seizoen van Wie is de Mol? gaat op 11 januari van start. Onder anderen Anita Witzier, Buddy Vedder, Miljuschka Witzenhausen en Nathan Rutjes doen eraan mee.

Rop Verheijen en @marlijnweerdenburg zijn het nieuwe presentatieduo van MolTalk! 👀 #moltalk #widm #widm20

7,225 Likes, 198 Comments - Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) on Instagram: "Rop Verheijen en @marlijnweerdenburg zijn het nieuwe presentatieduo van MolTalk! 👀 #moltalk #widm..."