Kassa-presentatoren Ciana Mayam (staand) en Amber Kortzorg.
Volledig scherm
Kassa-presentatoren Ciana Mayam (staand) en Amber Kortzorg. © Rogier Veldman/BNNVara

NPO noemt Kassa-actie ‘onbetamelijk’: ‘BNNVara misbruikt zendtijd’

NPO-voorzitter Shula Rijxman is er klaar mee dat omroepen via hun eigen programma’s actievoeren om pogingen tot vernieuwing in de programmering tegen te gaan. Rijxman stelt dat er een sfeer is ontstaan ‘van elkaar de maat nemen via de media’. In een brief, in handen van deze site, vraagt ze omroepen daar per direct mee te stoppen.

36 reacties

 • John Bluhmen

  2 jaar geleden
  Mevrouw Rijxman zit aan het roer met een tienvoudig modaal salaris. Het is blijkbaar nog niet genoeg en wordt het commerciële traject ingezet...
 • KF laan

  2 jaar geleden
  Nu is voor mij helemaal een reden om deze zender Maar niet meer te bekijken dan maar naar de commerciële
 • Mieke Brouwer

  2 jaar geleden
  De Nederlandse PUBLIEKE Omroep, heeft dan het Publiek helemaal geen zeggenschap? Wie betaald o.a. deze uitzendingen... ik, wij de kijkers. Mogen de kijkers dan helemaal niets inbrengen, de kijkcijfers zijn uitstekend dus blijf met je vingers van deze uitzendingen af. Is het zo moeilijk om eens naar de kijkers te luisteren, zonder hen zijn jullie heren/dames van de NPO ook nergens.
 • B.J. Dielemans

  2 jaar geleden
  Misschien nog een idee voor een nieuw programma "bord voor je kop".... Waar is de NPO mee bezig? Wat een slechte zaak om goed bekeken programma's te stoppen om zogenaamd te verjongen. Zit de hiervoor verantwoordelijke man bij NPO niet zelf in een midlifecrisis? Kijkcijfers bepalen toch de houdbaarheidsdatum.... .
 • H.T. Rosendahl

  2 jaar geleden
  NPO is geldverspilling deze bureaucraten vullen alleen maar hun zakken en ze moeten van de consumentenzaken afblijven. Kassa en Radar helpen de gewone mens ,