NPO schrapt Opgelicht?!, Blauw Bloed en Typisch

VideoNa 21 jaar valt het doek voor het programma Opgelicht?!. Omroep AvroTros en presentator Jaap Jongbloed zijn zwaar ontstemd over het besluit van de NPO, die de programmering komend jaar op de schop neemt. ,,We begrijpen er niks van.” Ook de programma’s Blauw Bloed en Typisch worden definitief geschrapt. 

86 reacties

 • Jo Nitzsche

  9 maanden geleden
  Walgelijk besluit van de NPO. Het enige programma dat voor de steeds toenemende, geraffineerdere en laffe internetmisdaad waarschuwt - en dat moet dan wijken voor meer populistische, nutteloze rotzooi terwille van de "ratings". Weerzinwekkend!
 • Leo Lezer

  9 maanden geleden
  Te gek voor woorden dat een programma dat het groeiend aantal vormen van oplichting in beeld brengt, plotseling van de buis wordt gehaald. Juist nu er steeds meer mensen, jong en oud, slachtoffer van oplichting worden.
 • Dirk van der Sanden

  9 maanden geleden
  Jammer dat opgelicht verdwijnt, dan hebben de oplichters helemaal vrij spel want de trucs volgen elkaar zo snel op dat je het als gewone burger allemaal niet bij kan houden. Door dit programma werd je je wel meer bewust van sommige smoezen
 • sippie van den berg

  9 maanden geleden
  Schrok me eemslag in de rondte town Jaap Jongbloed vanavond meld " dit was de laatste uitzending ". Ik heb helemaal niet geweten dat dit al eerder bekend was! Nu viert de bagger hoogtij!, het is onbegrijpelijk dat dit sterk informatief , waarschuwend programma eraf gedonderd word. Dit kúnnen we niet over onze kant laten gaan. De commerciële belangen is natuurlijk de drijfveer voor de npo om nóg meer Bagger te steunen. Resumerend, deze beslissing moét terug gedraaid worden ! Jaap terug nù!!!!!
 • Marry Volwerk-Franken

  10 maanden geleden
  Ik kijk graag naar Blauw Bloed en met mij vele Nederlanders. Laat dan nu bestaan alstublieft. , Marry Volwerk-Franken.

Poll

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

 • Even tot hier (63%)
 • Het jachtseizoen (14%)
 • De Bevers (23%)
24137 stemmen