NPO schrapt Opgelicht?!, Blauw Bloed en Typisch

VideoNa 21 jaar valt het doek voor het programma Opgelicht?!. Omroep AvroTros en presentator Jaap Jongbloed zijn zwaar ontstemd over het besluit van de NPO, die de programmering komend jaar op de schop neemt. ,,We begrijpen er niks van.” Ook de programma’s Blauw Bloed en Typisch worden definitief geschrapt. 

81 reacties

 • H.T. S

  4 maanden geleden
  De NPO is er voor educatieve en informatieve programma's en juist die laten ze verdwijnen en in plaats daarvan komt een soort bagger amusement, waar er al meer dan genoeg van is op de commerciele zenders. Jongeren kijken nauwelijks nog TV, die streamen, dus die komen er niet als kijker bij en de ouderen verliezen ze. De kijkcijfers zullen heel snel kelderen en dan kunnen ze de hele NPO opdoeken. Eigenlijk is het zelfmoord waarmee ze bezig zijn.
 • Simone Kooy

  4 maanden geleden
  Ongehoord dat opgelicht gaat verdwijnen. Terwijl het zo'n informatief programma is waarin burgers geïnformeerd en gewaarschuwd worden. Wat blijft er straks nog over op de npo?
 • M.I. Mulder

  4 maanden geleden
  Snap er niks van. Het programma The Voice voor kids zouden ze moeten verplaatsen naar de zaterdag of zondagmiddag omdat dit een kinderprogramma is, wat moet dat in het avondprogramma en programma's als Opgelicht is duidelijk zeer informatief en kan velen behoeden voor oplichterspraktijken, oplichters gaan straks lekker de vrije hand krijgen, wat voor land is dit toch aan het worden.
 • van Wijk

  4 maanden geleden
  Ik snap dat je vernieuwend moet blijven. Maar goede programma's laten verdwijnen om er rotzooi voor terug laten komen is totaal iets anders natuurlijk. En waarom alles ineens zo rigoureus af schrijven. Met de nieuwe programma's denk ik dat ze het niveau van de jongere bovendien erg te kort doen. Die kijken sowieso nog nauwelijks naar de tv. Die streamen wanneer ze zin en tijd hebben. En geloof me als straks alles weer terug is naar normaal dan gaan die echt gewoon weer naar feestjes
 • Yeb Gog Yeb

  4 maanden geleden
  De NPO wil een pretpakket maken van de publieke omroep, zou haast denken , dat we met een staatsgreep te maken hebben, de mond snoeren van de de publieke omroep. stop die ongein en laat de omroepen doen waar ze goed in zijn, Vermaak maar ook voorlichting en bescherming van haar kijkrs tegen oplichters en ander gespuis.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.