Presentatoren Arlette Adriani en Ahmed Aarad van Ongehoord Nieuws.
Volledig scherm
Presentatoren Arlette Adriani en Ahmed Aarad van Ongehoord Nieuws. © ON

NPO straft Ongehoord Nederland met bijna ton boete, omroep overweegt juridische stappen

updateDe Raad van Bestuur van de NPO heeft besloten een financiële sanctie op te leggen aan Ongehoord Nederland nadat de ombudsman onlangs concludeerde dat de omroep onder meer bijdraagt aan de verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. De straf houdt in dat de omroep voor het budget van 2023 bijna een ton minder kan besteden, 93.442,43 euro om precies te zijn. De omroep beraadt zich op juridische stappen.

107 reacties

 • Marian Middelveld

  1 maand geleden
  NPO journalistieke code betrouwbaar en onafhankelijk? In het stikstof debat hoor ik heel veel napraterij en de helft van de waarheid bij de NPO. Brandnetels door stikstof uit de lucht? Dan stond heel Nederland vol met brandnetels, het zijn opruimers, daar waar veel organisch materiaal ligt komen brandnetels om op te ruimen. Verwaarlozing van het landschap ligt daar aan ten grondslag, voor bramenstruiken geldt hetzelfde. Minder mest meer kunstmest, afname van humus en meer uitspoeling! bodem
 • Richtje Busaan

  1 maand geleden
  Ik kijk regelmatig en zit vaak met gekromde tenen te luisteren.
 • C Hoorn

  1 maand geleden
  Toch opmerkelijk. Hoewel ik het nooit kijk en gezien heb, acht ik het niet anders dan een willekeurige show op tv. Ik bedoel sbs shownieuws of boulevard zijn niet veel beter, en die hebben nog nooit een boete gehad.
 • Gerrit Kassies

  1 maand geleden
  Gerrit Kassies. De mening van de meerderheid, hoeft niet persé de waarheid te zijn!
 • Jeroen Snoek

  1 maand geleden
  Gewoon ordinair cancelen van een ander geluid. Maar die conclusie kan iedereen ook wel trekken.