Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door.
Volledig scherm
Matthijs van Nieuwkerk bij De wereld draait door. © ANP

NPO verbreedt onderzoek misstanden DWDD naar hele omroep

updateHet onderzoek naar de werkcultuur achter de schermen bij De wereld draait door (DWDD) wordt omroepbreed. Dat heeft de NPO vanavond bekendgemaakt. De omroep heeft dat verzocht, omdat Mores, een meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag binnen de podium-, film- en televisiesector, sinds de berichtgeving rondom DWDD meerdere meldingen heeft ontvangen over vergelijkbare gevallen binnen de gehele publieke omroep.

19 reacties

 • Marion Licht

  2 maanden geleden
  Leuk of niet. ,voor Herman. Grote schoenen om te vullen. Matthijs heeft echte muziek weer op de kaart gezet. Veel.mensen hebben meer dan 10 jaar met hem gewerkt. Dat hou je niet vol als het allemaal zo erg was als sommigen beweren. Maar ja, muziek promoten die veel mensen bevalt..dat is niet des NPO he. Nu hebben we nog wat maar straks is er niks meer. Alleen omdat anonieme mensen niet tegen een beetje forse kritiek kunnen.Patatgeneratie .
 • Gerard van Walsum

  2 maanden geleden
  En het draait het allemaal publieke omroep, heet op belastinggeld. Dan weten we genoeg. Matthijs € 600,000, -- per jaar. Kom maar binnen volgende knecht is bijna 5 december. Elk onderzoek strand, waar gerelateerd aan politiek (D66) de dienst uitmaakt. En ze dronken een glas inmiddels kent iedereen deze "misplaatste" uitdrukking. En het gaat overal door.
 • D.P. de Witt

  2 maanden geleden
  "NPO verbreedt onderzoek", nee, de NPO probeert aan damage control te doen wat geheel iets anders is en aangezien de NPO totaal onbetrouwbaar bleek met Kaag/Rijxman/d66 gate lijkt mij het verstandig dat onderzoek volledig uit te besteden aan een neutrale partij.
 • Erik Gemser

  2 maanden geleden
  "Wij van WC-eend keuren WC-eend" ....... Tsja.....
 • Frank Van den Berg

  2 maanden geleden
  Allemaal voor de buhne dit. Bnnvara wist allang wat hier aan de hand was. Maar in plaats van hier naar te kijken, waren ze veels te druk om anderen te beschuldigen middels de deugpolitie. O.a. Hofman wie je nu niet hoort..