Barbra Streisand.
Volledig scherm
Barbra Streisand. © EPA

NPO zendt in juni klassiekers van Barbra Streisand uit

De NPO besteedt in de maand juni veel aandacht aan zangeres en actrice Barbra Streisand. In de serie Heimwee TV, dagtelevisie die zich vooral richt op ouderen die zich door de corona-isolatie eenzaam voelen, worden drie filmklassiekers met de iconische Amerikaanse in de hoofdrol uitgezonden.

Het gaat om Funny Girl op 11 juni, The Way We Were op 18 juni en Yentl op 25 juni. Voor Funny Girl, een biografiefilm over vaudeville-artieste Fanny Brice, won Streisand in 1968 een Oscar voor beste actrice. Deze film is al heel lang niet op de Nederlandse televisie te zien geweest.

De carrière van Streisand omspant inmiddels zes decennia. De diva heeft succes gekend als actrice op zowel het witte doek als op de planken. Daarnaast is ze zeer succesvol als zangeres en regisseur, producer en scenarioschrijver. Ze won onder meer tien Grammy Awards, vijf Emmy Awards en twee Oscars.

De 78-jarige zangeres trad vorige zomer op in Hyde Park in Londen. Het was haar eerste openluchtconcert in Europa sinds begin jaren zeventig.

Beluister de nieuwe AD Media podcast: