Theo Maassen
Volledig scherm
Theo Maassen © ANP Kippa

NPO zet extra cabaret van onder meer Theo Maassen online tijdens coronacrisis

NPO Start, de streamingdienst van de publieke omroep, wordt uitgebreid met een reeks cabaretvoorstellingen van onder meer Theo Maassen en Van der Laan & Woe. Zo hoopt de NPO extra ontspanning te bieden tijdens de coronacrisis en de meivakantie.

Ook shows van Sara Kroos en Sanne Wallis de Vries worden toegevoegd aan het bestaande aanbod, dat al voorstellingen bevat van onder meer Youp van ’t Hek, Peter Pannekoek en Claudia de Breij. Het aanbod is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de cabaretiers, omroep BNNVara en de NPO.

,,Kijkers hebben aangegeven meer humor te willen in deze onzekere tijden’’, zegt Mezen Dannawi, manager van NPO Start. ,,Ik ben dan ook enorm blij dat we daar samen met BNNVara en deze geweldige cabaretiers gehoor aan kunnen geven. Lekker lachen is belangrijk, juist nu. En het kan ook helpen tegen eventuele verveling in de meivakantie.”

Onlangs bleek uit GfK-onderzoek, dat in opdracht van de NPO werd gehouden, dat het Nederlandse publiek tijdens de coronacrisis vooral behoefte heeft aan nieuws en achtergronden, maar daarnaast ook graag meer films en humor zou zien.

De volgende shows komen op NPO Start:

- Van der Laan & Woe: Het Kwisconcert / Buutvrij / Superlatief / Alles eromheen

- Rayen Panday - Niet verder vertellen

- Jochen Otten - Troosten

- Sara Kroos - Doorgefokt

- Roué Verveer - In Zeer Goede Staat

- Kasper van Kooten - Jacky Fontanel

- Sanne Wallis de Vries - Sop / Zin / Stuk / Vier

- Alex Ploeg – Ultimatum

- Theo Maassen - Bepaalde dingen / Neuk het systeem (vanaf 29 april) / Ruwe pit (6 mei) / Tegen beter weten in (13 mei) / Zonder pardon (20 mei) / Met alle respect (27 mei) / Oudejaars Einde oefening (3 juni) / VANKWAADTOTERGER (10 juni) / Functioneel Naakt (16 juni)