Volledig scherm
Olcay Gulsen zet zich in voor vrouwenrechten. © ANP

Olcay Gulsen lanceert modelijn met politiek tintje

InterviewMet een nieuwe modelijn maakt Olcay Gulsen (36) een politiek statement. De speciale Capsule-collectie van haar modemerk SuperTrash roept vrouwen op om zich in te zetten voor vrouwenrechten en richt zich deels tegen de Amerikaanse president Trump.

Quote

Er komen veel extreem­recht­se bewegingen op en dat baart me zorgen

Olcay Gulsen

Nu er wereldwijd steeds vaker aandacht wordt besteed aan vrouwenrechten voelde Olcay de drang om daar iets mee te doen. Ze creëerde daarom een kledinglijn met T-shirts en truien waarop teksten staan als 'Not This Pussy' en 'Free America'. ,,Het is een heel relevant topic tegenwoordig. Het staat op globaal niveau onder druk. Er komen veel extreemrechtse bewegingen op en dat baart me zorgen", verklaart de brunette.

Een van de belangrijkste beloften van de Amerikaanse president Trump is het afschaffen van Obamacare, waarin het recht op veilige abortus en toegang tot anticonceptiemiddelen zijn vastgelegd. Trump wil de geldkraan hiervoor volledig dichtdraaien. ,,Ik heb de eerste maanden van zijn presidentschap al vol verbazing zitten kijken. Dat zijn gewoon fundamentele vrouwenrechten", vindt Olcay. Maar om haar collectie volledig aan de Amerikaanse republikein toe te wijden, vindt de zakenvrouw te veel eer.

Protest

Volledig scherm
© SuperTrash

Het gaat haar dan ook vooral om vrouwenrechten an sich. ,,Als reactie op het extreemrechtse zie je veel vrouwenbewegingen en protesten opkomen, zoals de wereldwijde Women's March", aldus de SuperTrash-voorvrouw. ,,We missen als vrouwen verbondenheid, zoals je dat honderd jaar geleden nog wel had toen we streden voor stemrecht. We moeten met z'n allen opstaan om onze rechten als vrouw te behouden", is Olcay van mening. ,,Daarvoor hoef je niet per se een van mijn kledingstukken te dragen, maar we moeten ons er als vrouwen wel meer voor in zetten."

Dankzij haar succesvolle kledingmerk, die het ook op internationaal niveau goed doet, heeft Olcay de luxepositie verworven dat ze met een statement veel vrouwen bereikt. Met één klik op de muis bereikt ze een doelgroep van maar liefst vier- tot vijfhonderdduizend mensen. ,,Ik denk dat veel mensen mij ook wel zien als een feministische vrouw en ik voel me erg aangesproken door vrouwenrechten. Door mijn kledingmerk kan ik daar het voortouw in nemen." 

Oranje boven

Hoewel vrouwenrechten momenteel wereldwijd onderwerp van gesprek zijn, kijkt Olcay met trots naar hoe Nederland gestemd heeft bij de landelijke verkiezingen. Ze voelde de angst dat extreme bewegingen aan de macht zouden komen en is ontzettend blij dat haar nachtmerrie niet is uitgekomen. ,,Ik was best bang voor foute machten als de PVV en DENK. Het is goed dat we ons als Nederland gepositioneerd hebben als voorloper op politiek gebied. We hebben laten zien dat we over het algemeen goede burgers zijn met het hart op de goede plek."

@supertrash.hq launches a special capsule collection #fempowerment #fightforyourrights #notthispussy

993 Likes, 33 Comments - Olcay Gulsen (@superolcay) on Instagram: "@supertrash.hq launches a special capsule collection #fempowerment #fightforyourrights #notthispussy"

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’