Volledig scherm
Olcay Gulsen. © ANP Kippa

Olcay Gulsen liet zich niet troosten door Ruud

Na slechts vier maanden tortelduiven, kondigden Olcay Gulsen (38) en Ruud de Wild (50) begin juni hun breuk aan. De reden van de breuk zou te maken hebben met het plotselinge overlijden van Olcay’s ex-verloofde James Harris. 

Eerder liet de modeontwerpster weten dat ze vooral veel tijd nodig had om de breuk te verwerken en weer bij zinnen te komen. Het overlijden van haar ex-verloofde, die maar 41 jaar oud werd, had er nogal ingehakt en daardoor kon Olcay niet langer de schijn ophouden. Ze zou dingen ‘anders bekijken dan voorheen’. Aan Grazia vertelde ze: ,,Dat is de grootste reality check uit mijn leven geweest. De afgelopen twaalf jaar is hij nooit uit mijn leven geweest. Hij was zó belangrijk voor me. Ik kan me voorstellen dat dat voor Ruud confronterend en vervelend was.” 

Geen schouder om op de huilen voor Olcay dus. Ze vertelde: ,,Ik had ook niet het gevoel dat ik steun wilde van Ruud. Ik wilde gewoon met rust gelaten worden, en wilde Ruud niet meer zien.” Olcay koestert geen wrok voor de radio-dj, maar hoeft hem voorlopig niet te zien. Ze heeft tijd nodig. ,,Ik kan het niet opbrengen om gezellig te doen en het leuke vriendinnetje uit te hangen. Dat kost me te veel energie.”

Olcay heeft begin deze maand het stof flink doen opwaaien door haar uitspraken over de paspoppen van Nike, die beduidend forser zijn dan voorheen, zei Gulsen te schrikken van de omvang van de plastic modellen. ,,Aan de ene kant wil je niet iemand uitsluiten omdat hij een maat meer heeft, die moet ook kunnen sporten. Maar ik vind dit niet echt een maatje meer. Ik denk dat het een maatje 48-50 is. Ik vind het een enorm groot verschil met een model dat maatje XS heeft en een plussize-mannequin. Waarom zit daar niets tussen? Het is nu extreem uitgevallen. Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten’’, vertelde ze aan de desk bij RTL Boulevard. Later kwam ze terug op haar opmerkingen.