Volledig scherm
Arie Boomsma. © ©Rick Arnold

Olcay’s collega Arie in de bres voor plussizers, model daagt presentatrice uit

Olcay Gulsen houdt de gemoederen flink bezig met haar opmerkingen over de omvang van de nieuwe paspop van Nike. Hoewel ze eerder vandaag haar excuses aanbood, is de storm aan kritiek allerminst gaan liggen. Fitnesskenner Arie Boomsma hekelt haar uitspraken en plussize-model Anastasiya Koptyeva zegt de excuses niet te accepteren en de strijd met haar te willen aangaan in de sportschool.

Olcay Gulsens RTL Boulevard-collega en tevens sportschooleigenaar Arie Boomsma mengde zich vanmiddag in de discussie over de nieuwe plussize-paspoppen van Nike. Tegenstanders vinden dat Nike een ongezond gewicht promoot, maar Arie wil daar niets van weten.

‘Je hoort veel toetsenbordtijgers brullen dat een beetje overgewicht best mag, maar dat Nike overdrijft’, schrijft hij. ‘Daarmee bepalen ze voor anderen tot welk formaat je jezelf nog in een sportlegging mag hijsen. Dat kan niet. Ik vind zelf weinig méér inspirerend dan een vrouw of man met stevig overgewicht die de stap naar de gym zet. Een sportschool is voor sommigen een intimiderende arena. Het is fantastisch dat iemand het belang van beweging inziet. Postuur, overgewicht of welke andere factor dan ook mag daar ooit iets aan afdoen.’

Gulsen kwam gisteren onder vuur te liggen omdat ze in RTL Boulevard zei te schrikken van de omvang van de pop, die volgens haar maatje 48-50 heeft. Volgens de voormalige modeontwerpster is het vrij onwaarschijnlijk dat een vrouw met zo'n omvang fit genoeg is om te gaan sporten.

Arie spreekt zich in zijn Instagram-post uit over ‘de grote hoeveelheid reacties waaruit een absoluut gebrek aan inlevingsvermogen blijkt’. Hij vindt dat als je niet weet hoe het is om iets te zwaar te zijn, je je mond moet houden in het debat.

Quote

Ik vind zelf weinig méér inspire­rend dan een vrouw of man met stevig overge­wicht die de stap naar de gym zet

Arie Boomsma

Uitdaging

Ook plussize-model Anastasiya Koptyeva is kritisch. Ze daagt Olcay Gulsen ten overstaan van haar ruim 37.000 Instagram-volgers uit om met enkele plussize-modellen mee te gaan naar de sportschool. Wie het sterkste is met de gewichten, wint. ‘En als jij verliest, mag je op je knieën je excuses gaan aanbieden’, schrijft ze. 

Koptyeva moet niets hebben van de excuses die Olcay op Instagram maakte. ‘Je zei precies wat je bedoelde, wat je hebt gezegd kun je niet anders opvatten’, stelt ze. ‘Als je zo stoer bent je mening te geven, wees dan ook zo stoer om erbij te blijven in plaats van met sorry aan te komen waar niemand wat aan heeft.’

Volledig scherm
Anastasiya Koptyeva accepteert de excuses niet © Instagram anastasiya_koptyeva
Volledig scherm
Anastasiya Koptyeva accepteert de excuses niet © Instagram anastasiya_koptyeva