Omroep ON! krijgt komend voorjaar middagprogramma bij NPO
Omroep Ongehoord Nederland (ON!) van Arnold Karskens gaat vanaf het voorjaar van 2022 twee dagen per week een middagprogramma maken voor NPO 1. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO na berichtgeving daarover in Trouw.
Eerder was het nog onduidelijk of en wanneer de aspirant-omroep van Karskens kon beginnen met uitzenden. De onderhandelingen tussen de omroep en de NPO verliepen volgens beide partijen moeizaam. Als een van de redenen daarvoor noemde NPO-directeur Frans Klein begin november dat het voorgestelde middagprogramma van ON! te duur zou worden. ON!-voorzitter Karskens ontkende dat. Inmiddels lijkt er dan toch overeenstemming bereikt.
Omroep ON! stelt zich al sinds de oprichting op als een omroep die ‘een kritisch geluid laat horen over onder meer het klimaat, de EU en immigratie’. In het nieuwe middagprogramma schuiven volgens omroepvoorzitter Karskens straks ‘politici en commentatoren aan die elders niet of nauwelijks aan bod komen’.
Boycot
In Trouw zegt ook scheidend NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman dat ON! een doelgroep wil vertegenwoordigen die zich niet gehoord voelt. ,,Ze praten bijvoorbeeld met ongevaccineerden, want zij vinden dat daar te weinig aandacht voor is. Dat die mensen worden geboycot. Volgens mij is dat totaal niet aan de orde, maar zij vinden van wel”, zegt Rijxman. ,,Dus nu zitten ze vanaf januari in het bestel, maar ze moeten zich, net als alle andere omroepen, wel houden aan de journalistieke codes.”
Ongehoord Nederland is de afgelopen tijd meerdere malen in het nieuws gekomen met onder meer een voorzitter die antisemitische uitspraken deed. Ongehoord Nederland kreeg afgelopen zomer, net als Omroep ZWART, officieel de status van aspirant-omroep. Dat betekent dat ze de komende vijf jaar programma’s mogen maken voor de NPO.
Luister ook naar de AD Media Podcast:
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
PREMIUMRay Klaassens
Ex-commando: Mensen vinden dat de jongeren van nu watjes zijn, maar wij hebben ze zo gemaakt
Hij reist het land door om zijn inzichten te delen met bedrijven. Intussen heeft ex-commando Ray Klaassens (50) en hoofdinstructeur in tv-hit Kamp van Koningsbrugge zelf nog genoeg uit te zoeken. Hij vertelt in dit interview uit ons weekendmagazine Mezza over de liefde, omgaan met kritiek en grenzen verleggen. -
Ongehoord Nederland
Voorzitter ON! treedt af na ophef rond antisemitische uitlatingen
Taco Dankers, de voorzitter van aspirant-omroep Ongehoord Nederland, stapt op na berichtgeving van NRC vanochtend over zijn antisemitische uitlatingen. Onder meer de NPO en de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding vonden zijn uitspraken ‘zeer schokkend’ en ‘volstrekt onacceptabel’. -
Alberto Stegeman wint kort geding over Undercover in Nederland, laatste aflevering seizoen uitgezonden
Alberto Stegeman heeft een kort geding over zijn programma Undercover in Nederland gewonnen. Aan het ANP bevestigt de 52-jarige journalist dat het kort geding vrijdag plaatsvond in de rechtbank in Amsterdam. De laatste aflevering van het huidige seizoen van het SBS-programma mag nu uitgezonden worden.
-
Musical over Rob de Nijs in 2025 naar de theaters: ‘Ongelofelijk trots en blij’
-
-
-
Omroep ON! komt voor tweede jaar op rij met Zwarte Pietenjournaal
Aspirant-omroep Ongehoord Nederland (ON!) komt vanaf zaterdag 13 november, de dag dat Sinterklaas in Nederland arriveert, met een Zwarte Pietenjournaal, meldt de omroep via sociale media. Vorig jaar zond ON! via de website een soortgelijk programma uit. Dit jaar is het ook via YouTube te zien. -
PREMIUM1
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”