Rapper Akwasi is een van de initiatiefnemers van Omroep Zwart.
Volledig scherm
Rapper Akwasi is een van de initiatiefnemers van Omroep Zwart. © ANP/Sander Koning/fotobewerking AD

Omroep Zwart gaat samenwerken met BNNVara

Omroep Zwart gaat samenwerken met BNNVara. Dat staat in het beleidsplan dat de aspirant-omroep heeft ingediend bij het Commissariaat voor de Media, zo heeft de omroep vandaag bekendgemaakt.

 1. Omroep Zwart veroordeelt gedrag Akwasi bij Radio 1: ‘Niet in lijn met onze missie’

  Omroep Zwart veroor­deelt gedrag Akwasi bij Radio 1: ‘Niet in lijn met onze missie’

  Omroep Zwart veroordeelt het gedrag dat oprichter Akwasi onlangs vertoonde tijdens een interview op NPO Radio 1. Hij vond dat het te veel ging over zijn omstreden speech op de Dam, pakte laptops van de makers af en dwong de presentator de opname te wissen. ‘Wat er tijdens het interview is voorgevallen, is absoluut niet in lijn met onze koers en missie’, schrijft de omroep vandaag in een verklaring op sociale media.
 2. Justitie beluisterde NPO-interview Akwasi: ‘Geen strafbaar feit, hij wilde laptops niet stelen’
  dit is de dag

  Justitie beluister­de NPO-interview Akwasi: ‘Geen strafbaar feit, hij wilde laptops niet stelen’

  Rapper en dichter Akwasi wordt niet vervolgd voor het intimideren en bedreigen van een journalist van het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Amsterdam na het bestuderen van de audio-opname. ,,Wij zijn tot het standpunt gekomen dat hier geen sprake is van een strafbaar feit. Daarbij speelt mee dat de benadeelde partij geen aangifte heeft gedaan”, laat woordvoerder Evert Boerstra aan deze site weten.