Volledig scherm
Rond een kinderprogramma als Kabouter Plop moeten de reclames verdwijnen. © ANP Kippa

Omroepen doen minister tegenvoorstel: alleen geen reclame bij kindertelevisie

De publieke omroepen hebben een minder ingrijpend alternatief bedacht om de tv-reclame terug te dringen. Minister Slob (Media) wil de NPO tot acht uur ’s avonds reclamevrij maken, dat vinden de omroepen te ver gaan. Zij pleiten nu voor reclamevrije kindertelevisie.

De omroepen en de NPO hebben Slob een gezamenlijke brief gestuurd, in handen van deze site, waarin ze hun tegenvoorstel lanceren. Ze hebben dat ook al overlegd met de Ster, de organisatie die de publieke reclame verzorgt. De omroepen en de NPO stellen nu voor om geen reclame meer toe te staan bij kinderprogrammering op televisie en online.

Het huidige plan van Slob leidt, zo vrezen de omroepen, tot forse bezuinigingen bij de publieke omroepen, waardoor die genoodzaakt zullen zijn om te snijden in de programmering.

Woensdag debatteert Slob met de Tweede Kamer over de toekomst van de publieke omroep. Tot die tijd gaat de minister niet in op de brief van de omroepen.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.