Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Omroepen moeten leuren met programma’s

Omroepen zijn niet langer gegarandeerd van zendtijd op tv. Als productiehuizen kunnen zij – en andere programmamakers – met ideeën direct aankloppen bij de NPO. Het beste idee wint. Dat staat in vergaande plannen van NTR-directeur Paul Römer. ,,Een fundamentele ingreep is nodig, anders zijn we de publieke omroep straks kwijt.’’

Volledig scherm
NTR-directeur Paul Römer © ANP

Om het simpel te houden: stelt u zich voor dat de NPO voetbalbond KNVB is en dat alle aanvoerders van alle clubs wekelijks meepraten over de toekomst. In het plan van NTR-directeur Paul Römer gaat dat systeem het raam uit. De KNVB is het bestuur, daar wordt de toekomst van alle voetbalclubs bepaald en de aanvoerders beperken zich tot voetballen. 

Terug naar Hilversum, waar maar weinig mensen zijn die denken dat de publieke omroep in de huidige vorm stand zal houden, zeker nu opnieuw een monsterbezuiniging voor de deur staat. Nóg zeldzamer is een omroepdirecteur die zelf met een voorstel komt het bestel eens drastisch anders in te richten.

,,Er is al heel lang iets merkwaardigs aan de hand. De kijker houdt van onze tv-programma’s, geeft hoge rapportcijfers, en ook politiek Den Haag zegt steeds hoe belangrijk de publieke omroep is. Toch krijgen we nauwelijks steun en begrip. En weet je, dat is nog best begrijpelijk ook. Het bestel is véél te ingewikkeld geworden. We kunnen het niet meer uitleggen en zijn daarom kwetsbaar. Dat frustreert mij enorm.’’

 1. Liefdesverdriet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date
  Temptation Island

  Liefdesver­driet Thomas verdwijnt als sneeuw voor de zon tijdens intieme date

  Het was de kijkers van Temptation Island al duidelijk dat Yasmin helemaal klaar was met Thomas, maar vandaag moest Thomas daar zelf nog met zijn eigen ogen achter komen. Net nadat hij wakker was, ging het fotolijstje af waarin hij te zien kreeg hoe zijn vriendin met verleider Stuwey zoende. Dat leek in eerste instantie als een mokerslag binnen te komen, maar tijdens zijn date met Daniëlle was hij het voorval alweer vergeten en kon hij zijn handen niet van haar af houden.
 2. Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Kim Kardashian onder vuur omdat ze dochter Chicago (1 jaar) met slang laat spelen

  Een nieuw filmpje van realityster Kim Kardashian zorgt voor heel wat beroering op sociale media. Dochtertje Chicago (19 maanden oud) heeft een korenslang om haar nek en houdt kop en staart in haar handjes vast. Het meisje geniet en maakt dat ook duidelijk met wilde handbewegingen. Kim is duidelijk trots op haar dochtertje, en schreef bij het filmpje: ,,Mijn moedige meisje”, maar niet iedereen is zo blij met de beelden.
 3. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
  video

  Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

  Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.