Once Upon a Time... beste film bij Critics' Choice Awards

VideoOnce Upon a Time... in Hollywood is bij de Critics' Choice Awards gisteravond uitgeroepen tot beste film. Regisseur Quentin Tarantino had eerder op de avond al de prijs voor beste originele script opgehaald.

Once Upon a Time... in Hollywood vertelt het fictieve verhaal van acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Boothe (Brad Pitt) dat in de negende Tarantino-film wordt verweven met de waargebeurde tragedie rond de sekte van Charles Manson die het heeft voorzien op de buurvrouw van Dalton, actrice Sharon Tate (Margot Robbie). Pitt won zondagavond een Critics' Choice Award voor beste mannelijke bijrol voor zijn bijdrage aan de film.

Met de winst in de belangrijkste filmcategorie van de avond versloeg Once Upon A Time... In Hollywood de actiefilm 1917, Ford v Ferrari, The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Marriage Story, Parasite en Uncut Gems
Joaquin Phoenix mocht  de award voor beste filmacteur in ontvangst nemen. De 45-jarige won de prijs voor zijn rol in Joker. Bij de vrouwen ging Renée Zellweger er met de eer vandoor voor haar vertolking van Judy Garland in de biopic Judy.

Volledig scherm
Quentin Tarantino. © REUTERS

12-jarige Roman Griffin Davis

De titelrolvertolker van oorlogscomedy Jojo Rabbit, de 12-jarige Roman Griffin Davis, won de Critics’ Choice Award voor beste jonge acteur, terwijl de cast van The Irishman het beeldje voor beste ensemble mocht ophalen.

In de regiecategorie viel Tarantino buiten de boot. Na een gelijkspel gingen collega's Sam Mendes (1917) en Bong Joon-ho (Parasite) er met de award vandoor.

De Critics' Choice Awards worden jaarlijks uitgereikt door de Broadcast Film Critics Association, een groep van zo'n 300 filmrecensenten uit Noord-Amerika.

Volledig scherm
Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. © IMDB