Woody Allen.
Volledig scherm
Woody Allen. © AFP

Ondanks controverse komen memoires Woody Allen in april toch uit

De memoires van regisseur Woody Allen komen toch uit. Ondanks de controverse rond de 84-jarige Amerikaan. Het boek heet Apropos of Nothing en verschijnt op 7 april, meldt The Hollywood Reporter zojuist.

In het boek vertelt Allen volgens de uitgeverij over zijn werk en zijn privéleven. Hij verhaalt over de films, toneelstukken en tv-programma's die hij heeft gemaakt de afgelopen zes decennia. Maar ook gaat Allen in op de relatie die hij met zijn familie en vrienden heeft. Opvallend, omdat zijn dochter Dylan Farrow stelt als kind door hem misbruikt te zijn.

Allen staat al meer dan een halve eeuw te boek als een gezaghebbende en gerespecteerde filmmaker en komiek, dankzij klassiekers als Annie Hall, Manhattan en The Purple Rose of Cairo. Maar de afgelopen jaren is hij steeds meer onder vuur komen te liggen door onder meer de beschuldigingen van zijn dochter. Deze geluiden zijn niet nieuw, maar hebben plotseling veel meer gewicht gekregen in het #MeToo-tijdperk.

De regisseur ontkent alle aantijgingen. Maar de hardnekkige beschuldigingen hebben er wel voor gezorgd dat hij de afgelopen jaren veel minder films heeft gemaakt. Een grote deal met Amazon ging op het laatste moment niet door en zijn laatste film, A Rainy Day in New York, lag ruim twee jaar op de plank en werd alleen in Europa uitgebracht.

Apropos of Nothing
verschijnt in eerste instantie in de VS, Canada, Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. De regisseur zal volgens uitgeverij Grand Central ook een aantal interviews geven ter promotie van zijn boek.

De cover van het boek.
Volledig scherm
De cover van het boek. © AP