Volledig scherm
© EPA

One Direction-zanger Zayn Malik stapt overspannen op

One Direction-zanger Zayn Malik gaat de komende dagen niet mee op tournee met de wereldberoemde boyband door Azië. Volgens het management van de groep zit de 22-jarige ster er even helemaal doorheen en is hij om tot rust te komen teruggekeerd naar Engeland. Hij zal in ieder geval niet aanwezig zijn bij de concerten in de Filipijnen en Indonesië.  Fans maken zich grote zorgen om hun idool.

Op Twitter is het afhaken van Zayn inmiddels trending topic. Via de hashtag #HaveAGoodRestZayn wordt hij overladen met beterschapwensen. 
,,Zayn heeft last van stress en vliegt terug naar huis om bij te komen", aldus een woordvoerder van de band vandaag. ,,1D wenst hem beterschap, het optreden in Manila en Jakarta gaat gewoon door met de overgebleven vier leden Harry Styles, Louis Tomlinson, Liam Payne en Niall Horan''. Hoelang Zayn is de luwte wordt gehouden is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk wat de oorzaak is van zijn overspannendheid.

Volgens internationale showbizzmedia zou hij veel last hebben van de aanhoudende roddels over zijn liefdesleven. Woensdag doken geruchten op dat Zayn zijn verloofde, Little Mix-zangeres Perrie Edwards, zou hebben bedrogen met een meisje dat hij in de Thaise badplaats Phuket tegen het lijf was gelopen. Het zou gaan om de Britse Lauren Rick die momenteel op vakantie is in Thailand. Op haar inmiddels geblokkeerde Instagram zette ze een foto waarop zij en Zayn het zo te zien erg gezellig hadden. De twee liepen hand in hand en knuffelend door de badplaats.

De zanger reageerde furieus op Twitter. ,,Ik ben 22 jaar oud. Ik houd van een meisje genaamd Perrie Edwards. Er zijn een heleboel jaloerse klootzakken in deze wereld. Het spijt me voor hoe het eruit ziet'', twitterde Malik.