Volledig scherm
Vincent Bijlo © Marco De Swart

Ongehoord

vincent luistertCabaretier Vincent Bijlo schrijft over wat hem opvalt op de radio.

Vergeet Powned, dat is verworden tot een elitair bastion van zakkenvullers, je hoort er nooit meer iets van.. WNL? Dat had fijne gezonde rechtse programma’s zullen brengen, maar wat doet het? Ingewikkelde talkshows maken waar Jan met de iPad geen hol van begrijpt, met allemaal veel te genuanceerde en te intelligente mensen, bah! Wat hebben we daar aan. Het wordt tijd, tijd voor Ongehoord Nederland, de nieuwe zuil voor iedereen die zich niet gehoord weet op de Publieke Omroep.

De omroep in oprichting staat onder leiding van 4 mensen die zichzelf al jaren onbegrepen, miskend en, inderdaad, ongehoord voelen.

1 van die 4, Haye Van der Heyden, zat gisteren bij Radio 1 op De Perstribune van Omroep MAX, jazeker, hij werd gehoord, zoals Ongehoord al de hele week door de Publieke Omroep gehoord wordt, het maakt reclame met onze belastingcenten.

Van der Heyden zei het fijn te vinden dat Ongehoord gesteund wordt door stikstofpromotors Baudet en Wilders. Die laatste, wiens stem overigens steeds meer gaat klinken als een kwakende eend, maar dat terzijde, was er als de kippen bij om Ongehoord te omarmen. ,,Ik vind,” kwaakte hij, ,,dat die verschrikkelijke publieke omroep, die fakenewsfabriek met die Links-Liberale intellectuele blaaskaken van de VARA, moet worden opgeheven. Maar zolang dat niet is gebeurd, steun ik dit initiatief.”

Zo, wat een taal. Wilders vergeet dat de publieke omroep hem mede in het zadel heeft geholpen. Meneer hoefde in verkiezingscampagnes maar een scheet te laten en alle cameraploegen renden achter hem aan. En hij mocht toch gezellig een uur met Rick Nieman kletsen, en met Eva Jinek schattig over zijn poezen praten? Waren dat nou Perzische katten?

Hij durft niet naar Pauw te komen, dat is waar, maar dat is omdat daar altijd van die nare mensen zitten tegen wie hij niet op kan. Dat is zijn eigen keuze. Daarbij vergeet hij dat de VARA ooit is opgericht om Links te zijn, die taak voert zij nog steeds uit.

En wat dacht je van Baudet? Ook hij floreert als geen ander door de publieke omroep. Die hele speech van hem bijvoorbeeld, met al die Boreale winden en braakballen van de Uil van Minerva, die kun je nog steeds terugkijken op de NOS-site. En we hebben hem vaak gezien hoor, aan de Amsterdamse grachtengordeltalkshowtafels.

Heel fijn, dat deze krokodillentranenlaters Ongehoord Nederland steunen, daardoor zal het zelf een fakenewsfabriek worden. Succes!