Ongeneeslijk zieke Tijn (6) ontroert dj's Glazen Huis met nagellakactie

VideoDe 6-jarige Tijn uit Hapert heeft de kijkers en luisteraars van Serious Request ontroerd. Het jongetje is ongeneeslijk ziek, maar heeft besloten toch een actie te starten. Hij wil voor het Rode Kruis nagels lakken.

Quote

Het is heel waarschijn­lijk dat hij de volgende Serious Request niet haalt

Vader van Tijn

Tijn heeft kanker en nog minder dan een jaar te leven. ,,Het is heel waarschijnlijk dat hij de volgende Serious Request niet haalt. En toch wil hij geld ophalen voor kinderen in de derde wereld die misschien niet eens 6 jaar mogen worden", zegt zijn vader.

Een verhaal dat je een brok in de keel bezorgt. Dat is ook te merken aan de dj's. Domien heeft een gebroken stem en besluit onmiddellijk Tijn in het Glazen Huis uit te nodigen.

Slechte nieuws

Quote

We kunnen hem niet beter maken. Maar we kunnen zijn leven wel tijdelijk nog wat leuker maken

De dj's van het Glazen Huis

Vader: ,,Hij heeft hersenstamkanker. We kwamen er achter doordat zijn motoriek veranderde, zijn ogenstand veranderde. Hij is soms wel blij, maar je ziet het dan niet. Het is heel moeilijk. We hebben vorige week het slechte nieuws gehad."

Tijn mocht dus het Glazen Huis nagels lakken. ,,We kunnen hem niet beter maken. Maar we kunnen zijn leven wel tijdelijk nog wat leuker maken." 

De actie vindt massaal ondersteuning. Tijn heeft nu al meer dan 40.000 euro opgehaald met nagels lakken. Op social media wordt er massaal bewondering uitgesproken voor de zieke jongen. ,,Wat ben jij een kanjer", ,,Hoe mooi en verschrikkelijk tegelijk" en  ,,Lief en dapper" is een greep uit de reacties.

De actie van Tijn is hier te vinden. 

  1. Bibian Mentel heeft na tweede rugoperatie weer 5 à 10 procent gevoel in benen

    Bibian Mentel heeft na tweede rugopera­tie weer 5 à 10 procent gevoel in benen

    Meervoudig snowboardkampioene Bibian Mentel (46), bij wie in 2001 wegens botkanker een onderbeen werd geamputeerd, herstelt volgens haar echtgenoot Edwin Spee langzaam van recente rugoperaties. Daarbij werd een tumor uit het onderste deel van haar wervelkolom. Na de eerste ingreep op 6 maart werd de sportster wakker zonder gevoel in haar benen. Een vervolgoperatie bracht vrijdag enige verbetering. ,,Op dit moment is sprake van 5 à 10 procent herstel.”