Onontdekte serie-parel: Pittig Spaans drama met een beetje bloot

O Sabor das MargaridasWe worden overstelpt met nieuw aanbod van series en films, maar kunnen lang niet alles bekijken. Deze week duiken we naar de bodem van de on-demandplatforms, op zoek naar vergeten pareltjes. Vandaag: O Sabor das Margaridas.

Wat stelt het voor?

Wie genoten heeft van de Spaanse hitserie La Casa de Papel, moet zeker ook tijd vrijmaken voor deze Spaanstalige misdaadserie, die ook onder de titel Bitter Daisies onder de vlag van Netflix is vertoond. Het decor wordt gevormd door het landschap van Galicië, waar de paus wordt verwacht om het bedevaartsoord Santiago de Compostella te bezoeken. Tegelijkertijd arriveert ook rechercheur Rosa Vargas van de Guardia Civil in het dorpje Murias om het lokale onderbezette politiekorps te helpen bij de zoektocht naar een vermist meisje. Zij raakt verzeild in een beerput vol foute notabelen die zich aan jonge meisjes vergrijpen, mysterieuze gebeurtenissen en eindeloze verdachtmakingen. De serie heeft een hoog Jeffrey Epstein-gehalte, maar dan op een lokaal niveau.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.