Volledig scherm
Rapper Boef treedt op © ANP Kippa

Onrust bij concert Boef: fans uit zaal gezet, politie treedt op

Het concert van rapper Boef in het Tilburgse poppodium 013 is gisteravond onrustig verlopen. Beveiligers moesten ‘regelmatig optreden’ tegen fans die zich ongepast gedroegen. Een aantal van hen is uit de zaal verwijderd, bevestigt een woordvoerder van het poppodium. Tijdens de show zouden meerdere opstootjes zijn geweest.

De politie moest ook na het concert in actie komen. Volgens een woordvoerder van 013 bleef het op straat naderhand onrustig. Toegesnelde agenten sommeerden de fans om zo snel mogelijk te vertrekken om escalatie te voorkomen. ,,Heel vervelend allemaal”, klinkt het bij 013.

McDonald's afgesloten

Ongeveer een half uur later liep het op het Piusplein, ongeveer honderdvijftig meter verderop, flink uit de hand. Omstanders en gasten van de McDonald’s keerden zich tegen de politie en gooiden onder meer met stoelen naar agenten. Die moesten de wapenstok inzetten. Enkele tientallen mensen die binnenwaren, mochten de zaak bijna een uur lang op last van de politie niet verlaten.

Even voor middernacht werden vijf minderjarigen uiteindelijk opgepakt. Vier verdachten komen uit Tilburg, de vijfde uit Boxtel. Ze zijn tussen de 15 en 17 jaar oud en werden zondag gehoord over hun betrokkenheid bij een steekpartij op het Pieter Vreedeplein, tweehonderd meter verderop.

Management Boef

Volgens agenten ter plaatse waren er fans van rapper Boef aanwezig bij de ongeregeldheden, maar of zij onder de arrestanten horen is volgens een politiewoordvoerder nog niet duidelijk.

Het management van Boef is gevraagd om een reactie op de opstootjes tijdens het concert, maar wilde die niet geven.

Op de avond van het concert mocht op een gegeven moment niemand de McDonald’s meer in of uit. Alle gasten werden daarna gefouilleerd.

  1. Honderdplusser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Honderd­plus­ser Lenie verovert harten bij De Wereld Draait Door

    Gordon trekt voor zijn nieuwe programma 100 Jaar Jong opnieuw op met een groep ouderen, zo vertelde hij vanavond aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. De presentator gaat op zoek naar het geheim van honderdplussers die nog altijd jong van geest zijn. Voor de gelegenheid had hij Lenie (101) meegenomen naar de studio, die meteen een gooi deed naar de plek van 'tafeldame’, tot hilariteit van de kijker.

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
6008 stemmen