Volledig scherm
Elisabeth Moss als Offred in de serie The Handmaid's Tale. © AP

Onthulling vervolg The Handmaid's Tale te zien in duizenden bioscopen, ook in Nederland

Na 35 jaar verschijnt morgen The Testaments (De testamenten), het langverwachte vervolg op The Handmaid’s Tale en dat wordt groots aangepakt. In Londen wordt een groot literair evenement georganiseerd waarop schrijfster Margaret Atwood inzicht biedt in haar nieuwe werk. Fans kunnen wereldwijd de bioscoop in duiken om het evenement te volgen, zo ook in meerdere bioscopen in Nederland.

Atwood besloot tot het schrijven van een vervolg om de talloze vragen te beantwoorden die lezers haar stelden. De publicatie is met veel geheimzinnigheid omgeven en over de inhoud is nog nauwelijks iets uitgelekt. Duidelijk is alleen dat De testamenten vijftien jaar later speelt, dat het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen en dat de republiek Gilead inmiddels van binnenuit scheuren vertoont.

Na het verschijnen van The Handmaid’s Tale in 1984 kreeg de roman al snel de bestsellerstatus; in het Engels taalgebied werden er vijf miljoen exemplaren verkocht en na de tv-serie uit 2017 kwamen er nog eens drie miljoen bij. Die reeks, die inmiddels uit drie seizoenen bestaat en in Nederland te zien is bij Videoland, is ook een groot succes. Het boek is in 35 talen vertaald, waaronder - recent - het Arabisch. Ook verscheen het onlangs als graphic novel

Nederlandse fans die benieuwd zijn naar het vervolg van The Handmaid’s Tale kunnen in diverse bioscopen van Pathé terecht. Die brengen het evenement rond de presentatie van het nieuwe verhaal live op het witte doek. Schrijfster Atwood, die veelvuldig wordt genoemd als kanshebber voor de Nobelprijs voor de literatuur, zal daar vragen rond het boek beantwoorden. 

Benieuwd hoe The Handmaid's Tale een van de meest gewaardeerde verhalen werd? Lees het verhaal: Hoe The Handmaid’s Tale ineens diende als voorspeller van de toekomst.

  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’