Volledig scherm
© NPO1

Ontroerend: 80-jarige man ziet broer na 60 jaar weer in Hello Goodbye

Als klein kind van je broers en zussen worden gescheiden en ze vervolgens nooit meer zien. Dat was het bijzondere verhaal van een 80-jarige man gisteravond in Hello Goodbye. Bij de ontmoeting met één van zijn broers, na ruim 60 jaar, vloeiden de tranen.

Volledig scherm
© NPO1

Presentator Joris Linssen twijfelde gisteravond geen moment en sprak de man, die met een enorm spandoek stond te wachten, aan. 'Welkom na 60 jaar', viel er in koeienletters te lezen. ,,Wie komt er nou na 60 jaar?", vroeg Linssen. De bejaarde man deed voor het oog van 864.000 kijkers zijn ontroerende verhaal.

,,Mijn ouders zijn direct na de oorlog gescheiden", begon hij. ,,Toen ben ik met mijn zeven broers en zussen in kindertehuizen terechtgekomen. Vroeger was er geen uitkering, dus ze zeiden dat mijn ouders konden gaan werken en dat ze voor ons zouden zorgen. Toen hebben ze ons uit elkaar gehaald en verspreid over allerlei tehuizen. Ons gezin was er niet meer."

Zichtbaar geraakt door het verhaal van de man vroeg Linssen nog wat door. ,,Jullie hebben elkaar dus nooit meer gezien?", stelde hij. De man beaamde dat en vertelde dat hij zijn broer na 60 jaar weer zou zien. Hoe de twee in contact zijn gekomen, vertelde hij ook. ,,Een zus van mij was overleden en ik kreeg bericht van de notaris. Daarin zag ik wie er al waren gestorven en wie nog niet."

De breuk van het gezin heeft de man nooit echt kunnen verwerken. ,,Je bent voor je leven beschadigd. Waarom? Ik heb geen familielieden. Ik heb mijn hele leven moeten overleven."

Tranen

Het gesprek met Linssen duurde nog even voort, wat ook betekende dat de broer van de man steeds dichterbij kwam. ,,Ik ga zowat door mijn knieën, van spanning, van verdriet en van vreugde."

De man voorspelde dat het weerzien van zijn broer een explosie van gevoelens zou worden. En dat klopte. ,,Koos!", riep hij zijn broer, terwijl hij naar hem toe liep. Toen de twee elkaar eenmaal omhelsden, hield de man het niet meer droog. In de armen van zijn broer liet hij zijn tranen de vrije loop.

Volledig scherm
© NPO1

Elsschot🇪🇺🇳🇱 on Twitter

Gescheiden ouders. Alle kinderen in verschillende kindertehuizen gestopt. Daardoor ontmoeten twee broers elkaar pas na 60 jaar voor het eerst - uniek moment in #hellogoodbye - kippenvel!

Vosske on Twitter

hellogoodbye 80 jaar en na 70 jaar je broertje weer zien Prachtige emotie, prachtige mensen met echte emotie Nu gaan we weer naar de gespeelde emotie #pauw Zal wel weer pro #kozw show worden

BennieRolstoel on Twitter

hellogoodbye naar 60 jaar je broer weer terug zien wat een intens verdriet wat is hun onrecht aangedaan maar wat goed hoe @Joris_Caramba daar mee omgaat

Marijke Hultzer on Twitter

Na 60 jaar ontmoeten de 2 broers elkaar weer. Wat ontroerend...#hellogoodbye