Ook de kinderen van krokodillenworstelaar Steve Irwin rauzen op tv door de natuur

videoEen beetje tv-kijker herinnert zich de overenthousiaste krokodillenworstelaar Steve Irwin nog. Hij overleed in 2006 na een aanval van een rog, maar zijn vrouw en kinderen houden met evenveel ongeremd fanatisme zijn ziel in leven.

Of de kinderen van wijlen cultheld Steve Irwin een beetje op hun vader lijken? Zoon Robert (15) is niet alleen qua uiterlijk praktisch zijn evenbeeld. Evenals papa bespringt de tiener krokodillen, knuffelt met vogelspinnen en pakt levensgevaarlijke slangen op alsof het pierwormen zijn. Ook dochter Bindi (21) is een stuiterbal die liever tussen de haaien zwemt dan met een groep vriendinnen Netflix-series verslindt.

Normale kinderen zijn het natuurlijk niet. Ze groeiden op in de dierentuin van hun ouders: Australia Zoo. Wereldberoemde ouders. Robert en Bindi zijn daarom, niet geheel verrassend, geoliede producten van een leven in de schijnwerpers. Dat blijkt ook uit een gesprek met de twee plus moeder Terri (55) ter promotie van de realityserie Crikey! It’s the Irwins, elke zondag te zien op Animal Planet.