Volledig scherm
Duncan © ANP

Ook Filipijnse Duncan Laurence overladen met felicitaties

Na de glansrijke overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival wordt de Nederlander van alle kanten gefeliciteerd. Ook op twitter worden er richting @duncanlaurence volop lofuitingen gestuurd, maar de beheerder van dat account wordt behoorlijk overvallen door alle tweets. Dat is namelijk een Filipijnse man, die tot kort nog twitterde over aardbeien en Nutella. Opeens staat hij in het middelpunt van de belangstelling.

De verwarring is niet gek, want de Filipijnse Duncan Laurence bezit het account met de volledige naam van de Nederlandse winnaar van het Songfestival. ‘Onze’ Duncan is ook te vinden op twitter, maar dan als @dunclaurence. Dat heeft zijn Filipijnse naamgenoot ook ontdekt en hij besloot er een felicitatie uit te gooien. ,,Hey, ik word overspoeld met notificaties. Desalniettemin, gefeliciteerd @dunclaurence met het winnen van Eurovisie Songfestival. Gefeliciteerd Nederland!” 

Dat leek bijna foutloos te gaan, totdat hij de Nederlandse vlag erbij wilde plaatsen. Onze driekleur is blijkbaar niet helemaal bekend in zuidoost-Azië.  Per abuis plaatste Laurence een vlaggetje van Luxemburg erbij. Dat herstelde hij daarna wel snel, maar daar had hij toch zijn twijfels bij. ,,Ligt het aan mij of zijn Europese vlaggen verwarrend?”

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.