Ook nieuwe Mamma Mia! is de moeite waard

Recensie/videoMamma Mia!,
Gezien: 23 september, Beatrix Theater Utrecht

Mamma Mia!

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling

Het heeft iets merkwaardigs. De musical Mamma Mia! opnieuw in het theater brengen op het moment dat in de bioscoop al enige tijd een vervolg draait op het eerste verhaal rond de hits van ABBA.

Maar geef producent Albert Verlinde eens ongelijk. Leek de eerste Nederlandse musicalversie in 2003 meesterlijk getimed middenin in een ABBA-revival, deze nieuwe uitvoering is dat opnieuw. De opgeleefde populariteitsstorm rond het Zweedse superkwartet is niet meer gaan liggen.

En ABBA zelf kondigde voor deze winter het nooit meer verwachte aan: twee nieuwe liedjes die de hologramtournee van het viertal moeten ondersteunen. Waarom onder die omstandigheden niet nog eens kopje onder gaan in een dompelbad vol ABBA-materiaal waarvan de tijdloze kwaliteit inmiddels vaststaat?

 1. Miljuschka reageert op plussize-ophef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

  Miljuschka reageert op plussize-op­hef: ‘Dames, show alles wat je hebt’

  Miljuschka Witzenhausen(34) heeft gisteren in een openhartig bericht gereageerd op de ophef die is ontstaan nadat ze zichzelf een plussize-model noemde. De bak-koningin vindt het zelf ook maar vreemd dat dames met maat 40 al als ‘vol’ worden gezien. Toch hoopt ze dat haar volgers zich niet gek laten maken door dat gegeven. ‘In dat pashokje zijn we allemaal gelijk en valt er niks op te poetsen, terwijl er op de muur de perfecte influencer prijkt.’
 2. Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoordbriefje overgrootvader

  Daniel ‘Harry Potter’ Radcliffe in tranen na lezen zelfmoord­brief­je overgroot­va­der

  Daniel Radcliffe is in tranen uitgebarsten tijdens het lezen van het zelfmoordbriefje van zijn overgrootvader. Het papiertje werd de Harry Potter-acteur voorgeschoteld tijdens het BBC-programma Who Do You Think You Are?, dat de roots van de gasten onderzoekt. Radcliffes overgrootvader kwam een grote roof op zijn juwelenwinkel niet meer te boven, helemaal toen de man werd beschuldigd van het willen oplichten van de verzekering, omdat ,,Joden dat wel vaker doen’’.