Volledig scherm
In navolging van de makers van Voetbal Inside verruilt ook zenderdirecteur Marco Louwerens RTL 7 voor Talpa. © Mark van der Zouw

Ook programmadirecteur van RTL 7 vertrekt naar Talpa

Programmadirecteur Marco Louwerens (51) vertrekt bij RTL. De directeur stapt na elf dienstjaren over naar Talpa. Louwerens was sinds 2011 programmadirecteur van RTL 7 en moest in die hoedanigheid regelmatig binnenbrandjes blussen bij Voetbal Inside.

Zijn vertrek bij RTL staat overigens los van de transfer van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen die met hun programma eveneens naar John de Mols Talpa verkassen. 

Louwerens begon bij RTL bij Productions en Concepts, werd in 2009 programmacoördinator RTL 4 en klom in 2011 op tot programmadirecteur van RTL 7 en later RTL Z. Louwerens gold lange tijd als de gedroomde opvolger van RTL-programmabaas Erland Galjaard, die na deze maand weg is bij de zender. 

Voor zijn RTL-periode werkte Louwerens onder meer als verslaggever van AT 5 en de TROS. Hij staat bekend als zeer nuchter. ,,In dit wereldje”, zei hij, ,,moet je jezelf niet te serieus nemen. In deze wereld kun je snel naast je schoenen gaan lopen en voor je het weet word je een manager die alleen aan het vergaderen is.” Wat Louwerens precies gaat doen bij Talpa, is nog niet bekend.