Volledig scherm
Amir. © RTL

Ook zomercliff weet kijkcijfers GTST niet meer te redden: laagste score ooit

De laatste aflevering van het 29ste seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden blijkt een historische aflevering, maar niet om de reden waar de makers op hoopten. Het is namelijk de slechtst bekeken cliffhanger ooit. Slechts 775.000 mensen schakelden in voor de aflevering waarin alle verhaallijnen tot een hoogtepunt komen.

De grote vraag die de fans van de soapserie deze zomer bezig moet houden: overleeft Amir de laffe aanval met een honkbalknuppel van een boze automobilist? In de slotaflevering van het 29ste seizoen van de serie rond het fictieve dorpje Meerdijk rukt Amir uit met de traumahelikopter om te helpen bij een verkeersongeluk. Als hij besluit iemand te helpen die in levensgevaar is, slaan de stoppen door bij een man wiens dochter ook gewond is. Hij komt met een knuppel op Amir af en slaat hem neer en gaat ervandoor. In de slotscène zien we de arts gereanimeerd worden, terwijl zijn vrouw Sjors hevig geëmotioneerd toekijkt.

De ontknoping van het seizoen wist niet veel meer publiek dan anders naar de tv te lokken. GTST kampt al maanden met structureel lagere cijfers. Waar vroeger met regelmaat de miljoengrens werd doorbroken, kijken er nu gemiddeld zo'n 700.000 kijkers naar de soap. Dat voedt de speculatie over een mogelijke verbanning naar RTL 5 of Videoland, maar daar is voorlopig nog geen sprake van, stelde producent Rohan Gottschalk gisteren nog. RTL-zenderbaas Peter van der Vorst heeft eerder al aangegeven ontevreden te zijn over de kijkcijfers.

Miljoen

De 775.000 kijkers van gisteren betekenen de minst bekeken cliffhanger van GTST ooit. Tot 2017 zaten er altijd meer dan een miljoen liefhebbers van de soap klaar voor de seizoensontknoping. Afgelopen jaar stond de cliffhanger recht tegenover een kwartfinalewedstrijd van het WK voetbal (Brazilië-België) en keken er slechts 780.000 belangstellenden. Die cijfers blijken nu niet eenmalig te zijn geweest.

Het best bekeken programma van de avond was gisteren het Achtuurjournaal (1,4 miljoen kijkers). Ook het Halfachtnieuws van RTL was in trek met 876.000 kijkers. De top 3 in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek wordt afgesloten door de laatste aflevering van het seizoen van Pauw. 814.000 kijkers zagen hem nog één keer zijn talkshow doen deze zomer voordat hij het stokje weer over geeft aan Eva Jinek.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (55%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (45%)
8771 stemmen