Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana van Op1
Volledig scherm
Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana van Op1 © Wessel de Groot

Op1 blijft Jinek de baas in coronatijd

De NPO 1-talkshow Op1 blijft in tijden van coronacrisis beter scoren dan RTL 4-concurrent Jinek, dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ook gisteravond was Op1 in de late avond de best bekeken talkshow van de twee.

Giovanca Ostiana, die weer opgeknapt was nadat ze vorige week wegens ziekte niet kon aanschuiven, en Tijs van den Brink wisten dinsdag ruim 1,3 miljoen kijkers te trekken. Dat was bijna twee keer zoveel dan er voor Eva Jinek (772.000) warmliepen. Op1 staat daarmee op plek zeven in de Dag Top 25, Jinek is terug te vinden op plek 15, net boven Paleis voor een prikkie (752.000 kijkers).

Op1 zendt sinds kort zeven dagen per week uit, vanwege de coronacrisis, en lijkt daarmee steeds meer kijkers aan zich te binden. RTL dacht ook na over een weekendversie van zijn late night talkshow, maar dat is voorlopig van de baan. ,,Aan de ene kant willen we natuurlijk iedereen informeren en wil RTL dat ook, maar het is ook ontzettend duur om dat te doen", zei Beau van Erven Dorens, net als Jinek talkshowhost bij RTL, deze week in een interview met Paul de Leeuw op Instagram. ,,Het is heel moeilijk om mensen te krijgen om alles te gaan filmen, want dat moet je natuurlijk met de grootst mogelijke voorzorgsmaatregelen doen.”

Voorlopig blijft Jinek wel extra lange uitzendingen maken, van 21.30 tot 23.00 uur. Ook Beau zal dat gaan doen, als hij begin mei het stokje van Jinek overneemt.

Best bekeken

Het best bekeken programma van de dag was gisteren het NOS Journaal van 20.00 uur, daar keken ruim 3,1 miljoen mensen naar. De Wereld Draait Door en het NOS Journaal van 18.00 uur volgen met beiden bijna 2 miljoen kijkers op plek twee en drie in de lijst.

Bekijk hier een fragment uit Op1 gisteravond, waarin een arts vertelt over de situatie in zijn ziekenhuis:

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.