Op1 wil geen politici aan tafel als ze collega’s bedreigen: ‘Maar dit is geen cordon sanitaire’

video/updateKamerleden die anderen bedreigen zijn niet welkom aan tafel bij talkshow Op1. Dat zei presentator Charles Groenhuijsen gisteren in het programma tijdens een gesprek over de dreigementen die Forum voor Democratie-parlementariër Pepijn van Houwelingen uitte aan het adres van D66-politicus Sjoerd Sjoerdsma.

175 reacties

 • Jan Everse

  2 maanden geleden
  Ik ben bang dat door het uitsluiten van een deel van de kiezers en hun vertegenwoordigers de toon van het debat steeds extremer zal worden. Dat zal waarschijnlijk lijden tot een steeds grotere tweedeling in de maatschappij en mogelijk extremisme bevorderen.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  B. Compaan. OP1 doet het goed. Geef dit soort druktemakers geen podium. Dan bedenken ze weliswaar iets anders om in het nieuws te komen. Dat zien we dan wel weer. Laat ze elders kletsen
 • GJ de Vries

  2 maanden geleden
  GJ de Vries Het niet uitnodigen van FvD betekend dat er geen tegenwicht kan worden gegeven van wat FvD bedoeld met die uitspraken van van Houwelingen. Nu lijkt het inderdaad op een Cordon Sanitair! Nu maakt Op1 dus uit wat ik wel en wat niet mag zien, is dat niet een vorm van uitsluiten?
 • Rien van Ast

  2 maanden geleden
  Het zijn gewoon enge mannetjes die voor Forum in de kamer zitten. Inderdaad wat sommigen ook zeggen: zo weinig mogelijk aandacht geven. Gewoon negeren in de kamer, dat is het beste.
 • Willem Ooteman

  2 maanden geleden
  Dat soort mensen geen publiciteit geven en geen aandacht aan besteden