Opblijven! Vannacht tweede auditie Glennis bij America's Got Talent

updateDe Nederlandse superstrot Glennis Grace is vannacht (02.00 uur Nederlandse tijd) te zien in een voor haar cruciale voorronde van America's Got Talent. Ze treedt dan op tijdens de zogenoemde judge cuts, waar achttien succesvolle auditanten nogmaals hun kunsten mogen vertonen. Van hen gaan er maximaal zeven door naar de kwartfinales van het programma dat in de VS per aflevering ruim elf miljoen kijkers trekt. 

Love of my life, my Wife🌹#allessio

Een foto die is geplaatst door null (@levysimon) op

In totaal zijn er vier judge cuts-afleveringen. De uitzending met Glennis Grace is de laatste. Na deze uitzending is het deelnemersveld van de kwartfinales bekend: in totaal 28 acts mogen daarin andermaal optreden. Vijf acts die een golden buzzer kregen mogen hoe dan ook door naar de liveshows in het Dolby Theatre in Hollywood. 

Glennis Grace (40) werd eind juni na haar verpletterende vertolking van de Whitney Houston-klassieker Run To You getrakteerd op vier ja's van de juryleden Howie Mandel, Mel B, Heidi Klum en Simon Cowell. Daarmee kreeg ze groen licht om nog eens te knallen tijdens de judge cuts. Welk nummer ze vannacht zingt, is nog onduidelijk. Wel is zeker dat de zangeres de uitzending vanuit Cuba zal volgen. Daar is ze momenteel op vakantie met haar nieuwe vriend, de 23-jarige Nederlandse gitarist Lévy Simon. Eind juni bekeek ze haar succesvolle auditie in pyjama en liet ze diep in de nacht via Twitter weten dat met America's Got Talent 'een droom uitkomt'. ,,Wat een waanzinnige ervaring! Mijn hart stroomt over'', jubelde ze na een stortvloed aan positieve reacties op sociale media. 

Vandaag waren Grace en haar manager niet voor commentaar bereikbaar. Hoe dan ook mag tot na de uitzending niets over het verdere verloop naar buiten worden gebracht, wegens een streng geheimhoudingscontract tussen de deelnemers en producent NBC.

,,Je bent een absolute artiest'', concludeerde de normaal gesproken zeer kritische Simon Cowell destijds na de auditie van Glennis Grace. Hij kwam bijna niet over het gejuich van het aanwezige studiopubliek heen. Heidi Klum vulde aan dat het grootste compliment dat ze het Amsterdamse powerkanon kan geven is dat ze precies als Whitney Houston klinkt. Mel B prees Glennis' looks. ,,Ik zie Whitney Houston hier staan, maar ik wil de volgende keer ook Glennis zelf zien. Je bent geweldig!'' ,,Hoe veel geluk hebben wij dat we jou hier hebben horen zingen'', riep Howie Mandel enthousiast uit. ,,Je maakt ons, maar vooral jezelf trots.'' Backstage bedankte de zichtbaar geëmotioneerde vocaliste de juryleden voor hun positieve feedback.

Lees verder onder de video

Zoon

Glennis Grace heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze een carrière in de Verenigde Staten ambieert. Tijdens haar eerste AGT-auditie memoreerde ze een vurige wens van haar inmiddels elfjarige zoon Anthony. Die zou, zo verkondigde ze, dolgraag zien dat zijn moeder haar dromen kan waarmaken. De zangeres gaf zich niet zelf op voor de talentenjacht. Haar internationale management bracht de video waarin ze tijdens een van de Ladies Of Soul-concerten Whitney Houstons Run To You zingt onder de aandacht bij de producent van het programma. Die was zo onder de indruk dat de Nederlandse zangeres werd uitgenodigd om auditie te komen doen voor de jury.

In maart van dit jaar reisde Glennis Grace naar de Amerikaanse stad Los Angeles voor een ontmoeting met de wereldberoemde muziekproducer en tekstschrijver Kenneth Brian 'Babyface' Edmonds, die onder meer verantwoordelijk was voor Whitney Houstons megahit I'm Your Baby Tonight. Of de meervoudig Grammy-winnaar daadwerkelijk een nummer gaat maken voor de Nederlandse superstrot is nog niet duidelijk. Wel staat er volgens haar manager een vervolgafspraak met Babyface gepland.

Glennis Grace is zeker niet de eerste Nederlandse artiest die via deelname aan een buitenlandse talentenjacht probeert over de grens voet aan de grond te krijgen. Vorig jaar deed Berget Lewis een poging bij de Britse versie van X Factor. Ze kreeg lovende kritieken, maar sneuvelde uiteindelijk na een black-out vlak voor de liveshows.   

Na de succesvolle auditie van Glennis Grace in America's Got Talent zijn de laatste kaarten voor haar Whitney Houston-tributeshows in AFAS Live de deur uit gevlogen. Beide shows (in oktober dit jaar) zijn volledig uitverkocht.

Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
Glennis Grace tijdens haar America's Got Talent-auditie. © Instagram