Placido Domingo.
Volledig scherm
Placido Domingo. © AFP

Operalegende Plácido Domingo biedt excuses aan voor seksueel wangedrag

Operazanger Plácido Domingo heeft maanden na de beschuldigingen van seksuele intimidatie zijn excuses aangeboden. De 79-jarige Spanjaard, die in oktober opstapte bij de Los Angeles Opera, neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden, laat hij weten in een verklaring aan verschillende Amerikaanse media.

De zanger wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van dertig jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren 80. ,,Ik heb de afgelopen maanden de tijd genomen om te reflecteren over de beschuldigingen van verschillende collega's. Ik respecteer dat deze vrouwen zich eindelijk comfortabel voelden om hun mond open te trekken en ik wil dat ze weten dat ik oprecht spijt heb van de pijn die ik bij hen hebt veroorzaakt."

Domingo zegt dat hij ‘de volledige verantwoordelijkheid’ voor zijn daden neemt. ,,En ik heb geleerd van deze ervaring. Ik begrijp nu dat sommige vrouwen zich wellicht niet durfden te uiten omdat ze bang waren dat het invloed zou hebben op hun carrière. Hoewel dat nooit mijn intentie was, zou niemand zich nooit zo moeten voelen."

De verklaring van de zanger verscheen kort na het nieuws dat de American Guild of Musical Artists, die operazangers vertegenwoordigt, van plan zou zijn de uitkomst van een onderzoek naar Domingo te publiceren. Volgens ingewijden spraken meer dan twintig mensen over hun eigen ervaringen met Domingo en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.