Operazangeres Maria verbijstert collega's als grofgebekte rapper in Beste Zangers

VideoOperazangeres Maria Fiselier heeft vanavond misschien wel een van de meest verrassende optredens gegeven in elf seizoenen Beste Zangers. De normaal zo lieflijke vocaliste transformeerde voor haar vertolking van het Eminem-lied Lose Yourself tot een grofgebekte rapper, compleet met termen als 'dope' en 'motherfucking'. Haar collega's geloofden hun ogen niet.

Het populaire NPO 1-programma, waarin artiesten elkaars nummers zingen, stond vanavond in het teken van YouTube-ster Davina Michelle (22). Een aparte gewaarwording voor haar collega's, aangezien Davina zelf voornamelijk bekend is van haar covers van andere artiesten.

De comfortzones van de BN'ers waren de hele avond ver weg, bijvoorbeeld toen Lee Towers zich waagde aan Pinks hit What About Us. Het bleek slechts een voorproefje van de echte verrassing aan het einde van de show. Maria Fiselier hing haar operamicrofoon tijdelijk aan de wilgen om de rapper in zichzelf naar boven te halen.

Volledig scherm
Maria als rapper in Beste Zangers. © NPO

Alles of niets

Aanleiding voor Fiseliers keuze was de tekst aan het begin van het lied uit 2002. Die gaat over het pakken van kansen op het juiste moment. De operazangeres voelde zich wat dat betreft verbonden met Davina; beide zangeressen zijn nog niet bij heel Nederland bekend en het programma - steevast goed voor een miljoen kijkers - kan daarin verandering brengen.

Het was dan ook alles of niets, vond Maria. En Fiselier leverde geen half werk af, bleek al snel. Al na de eerste noten wist een verbijsterde Davina zich geen houding meer te geven en ook Glen Faria wist niet wat hij meemaakte. Tegen het einde van het lied stonden alle collega's juichend en onder de indruk te dansen.

Zo makkelijk als het leek, was het voor Maria overigens niet. Na haar optreden gaf ze toe urenlang te hebben 'gestudeerd', bijvoorbeeld op de tekst en de beste tijdstippen om adem te halen.

Het was geslaagd, vond Glen Faria. ,,De beste afsluiting ever!''