Volledig scherm
Koningin Beatrix (R) praat met mezzosopraan Tania Kross voorafgaand aan het Koninkrijksconcert in het Agora Theater in 2011. © anp

Operazangeres Tania Kross werkt altijd door

Tania Kross laat zich niet tegenhouden door een keizersnede of bekkeninstabiliteit.  'Ik ben een mens dat altijd maar doorwerkt', zegt de operazangeres tegen De Telegraaf, hoewel ze toegeeft dat haar zwangerschap heel pittig voor haar lijf is geweest.

Volledig scherm
© ANP

De mezzosopraan, die ook te zien was in het laatste seizoen van Wie is de mol?, zingt op 1 juli de hoofdrol in de eerste opera in het Papiaments. Katibu di shon, naar het boek Slaaf en Meester over slavernij, is op initiatief van Kross tot opera bewerkt.

Ondanks de zware zwangerschap en haar drukke werk weet ze het zingen inmiddels goed met het moederschap te combineren. 'Ik voed mijn kind zelf en dat betekent kolven. Ook tussen de repetities door. Ik ben op de eerste plaats mama! Of laten we zeggen, ik ben honderd procent mama en honderd procent zangeres.'

Dat ze beide voor honderd procent kan zijn, heeft Tania ook aan haar man Henkjan te danken, een 'toppapa'. Hij werd verliefd op Tania toen hij haar bij Pauw & Witteman op televisie zag. Het stel is vijf jaar samen en heeft twee zoontjes, Adam (3) en David van vier maanden. Henkjan heeft ook een dochter van tien, Myrthe, uit zijn eerste huwelijk.