Presentator Manuel Venderbos (l) en Koen.
Volledig scherm
Presentator Manuel Venderbos (l) en Koen. © EO

Ophef over EO-interview met pedofiel Koen

Op 15-jarige leeftijd werd Koen verliefd op een jongen van 8 en realiseerde hij zich: ik ben pedofiel. Al jaren houdt hij stil dat hij op jongens valt tussen de 8 en 13 jaar. Koen kiest er bewust voor geen seksueel contact met kinderen te hebben en doet zijn verhaal vanavond in het programma Jong van de EO. De aankondiging van de uitzending zorgt voor de nodige ophef.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.