Volledig scherm
© ANP

Ophef over vaderdagpost Bill Cosby

Bill Cosby weet de gemoederen weer flink bezig te houden. De 81-jarige acteur, die in de gevangenis zit vanwege verkrachting, plaatste op Instagram een bericht vanwege Vaderdag waarin hij zichzelf de vader van Amerika noemt en dat werd hem niet in dank afgenomen.

Cosby, die vaak vaderrollen speelde, deelde een oud filmpje van zichzelf waarin hij praat over racisme en slavernij. ,,Hey, hier is de vader van Amerika. Ik weet dat het laat is, maar aan alle vaders: het is een eer om een vader genoemd te worden", schrijft de acteur, die vijf kinderen heeft.

Veel mensen vinden het echter niet kunnen wat Cosby schrijft. ,,Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat Amerika je heeft ontslagen", reageert een Instagramgebruiker. ,,Je bent net zozeer een vader als de vieze oom die we niet meer uitnodigen voor Thanksgiving. Je bent nog steeds niet uitgenodigd, Bill", schrijft een ander.

Cosby werd in april veroordeeld voor het drogeren en verkrachten van Andrea Onstead. Hoewel de acteur door tientallen vrouwen wordt beschuldigd van seksueel misbruik, is dit de enige zaak waarvoor hij ook daadwerkelijk werd veroordeeld. Zelf blijft hij bij hoog en laag volhouden dat hij onschuldig is.

  1. Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel en Malou blikken terug op date: De eerste kus was degelijk

    Giel Beelen (42) en zijn nieuwe liefde Malou (29) hebben vandaag op Radio Veronica voor de eerste keer teruggeblikt op hun first date. Zo doet Malou aan nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers onder meer uit de doeken dat ze de eerste kus ‘nogal degelijk’ vond. Iets waar Giel compleet anders over denkt. ,,Voor mijn gevoel heb ik gewoon vet gezoend.” Het koppel is in ieder geval nog lang niet op elkaar uitgekeken. ,,Ik denk dat er nog veel dates volgen.’’