Oprah Winfrey overladen met complimenten na speech Golden Globes

Oprah Winfrey (63) heeft veel indruk gemaakt met haar toespraak tijdens de uitreiking van de Golden Globes. Oprah, die de oeuvreprijs Cecil B. DeMille Award in ontvangst nam, stond stil bij het misbruik in Hollywood dat vorig jaar aan het licht kwam, en de #MeToo-beweging die daarop volgde. 

Op Twitter wordt uren na de toespraak nog druk nagepraat. ,,Deze speech is alles", schrijft Jessica Chastain. ,,Oprah Winfrey is briljant en inspirerend. Ze spreekt niet tot beroemd Amerika, ze spreekt tot Amerika. Onderschat haar niet", vindt Jon Favreau. Leslie Odom jr. gaat nog verder: ,,Ze gaat voor het presidentschap. Er komt een nieuwe tijd aan."

Maria Shriver vindt het zeer terecht dat Oprah is onderscheiden met de Cecil B. DeMille Award. ,,Eerste zwarte vrouw die de award ontvangt. Wow. Erkenning van waar ze vandaan komt tegenover de pers en alle kleine meisjes", vindt Shriver. ,,Ik maak nu officieel onderscheid tussen alles wat vóór Oprahs speech gebeurde en alles daarna", schrijft Reese Witherspoon, die het initiatief nam voor de Time's Up speldjes die nagenoeg alle genodigden droegen tijdens het gala.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© Photo News