Volledig scherm
Luke Perry. © Chris Pizzello/Invision/AP

Oscars ‘vergeten’ overleden Luke Perry, fans boos

De organisatie van de Oscars wordt op zijn vingers getikt door kijkers, omdat ze vergeten zijn om de vorig jaar overleden acteur Luke Perry in het ‘in memoriam’-segment mee te nemen. Extra opmerkelijk, omdat de wijlen Beverly Hills, 90210-ster een kleine rol speelt in de film Once Upon a Time... in Hollywood, die van tien nominaties er twee verzilverde bij de uitreiking.

Traditiegetrouw wordt er tijdens de uitreiking van de prestigieuze prijzen stilgestaan bij acteurs die in het afgelopen jaar zijn overleden. Het eerbetoon werd dit jaar ingeleid door regisseur Steven Spielberg en terwijl zangeres Billie Eilish haar versie van het Beatles-nummer Yesterday zong, kwamen foto’s voorbij van hen die ons ontvallen zijn. Zo werd stilgestaan bij basketballer Kobe Bryant (die twee jaar geleden een Oscar won voor Beste korte animatiefilm, red.), steracteur Kirk Douglas,  Doris Day, Peter Fonda en John Singleton.

‘Meer verdiend’

Op sociale media laten mensen zich teleurgesteld uit dat Luke Perry niet is meegenomen in het overzicht. De acteur, het best bekend uit de series Beverly Hills, 90210 en Riverdale, overleed in maart op 52-jarige leeftijd door een hartaanval. ‘Jij hebt zoveel betekent voor deze industrie, je had meer verdiend’, schrijft iemand.  Een ander: ‘Luke Perry was een icoon voor twee generaties. Hoe krijg je deze fout voor elkaar?’. ‘Het is simpelweg absurd’, concludeert weer een ander. Perry werd weliswaar niet gezien als een ster van de A-categorie, maar hij speelde toevalligerwijs wél een kleine rol in Once Upon a Time... in Hollywood die juist bij deze Oscaruitreiking in de race was voor tien beeldjes.

Amerikaanse media schrijven dat Perry niet de enige ‘vergeten’ acteur is: ook horrorlegende Sid Haig (80) en Disney-ster Cameron Boyce (20) kwamen niet in het overzicht voor. Schrale troost, zo schrijft The Hollywood Reporter, deze drie namen komen wel voor in de online versie van de in memoriam-sectie op de site van de Oscars.