Volledig scherm
Jimmy Kimmel (rechts) met La La Land-producer Jordan Horowitz en Warren Beatty. © Chris Pizzello/Invision/AP

Oscars weer live op Net 5

De komende Oscaruitreiking in maart is wederom live te zien op Net 5. Vorig jaar was het prijzencircus in Hollywood voor het eerst in decennia weer rechtstreeks te zien op een open kanaal in Nederland. Net 5 bevestigt aan deze krant wederom de uitzendrechten te hebben bemachtigd.

Wie de 90ste uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld wil zien, moet wel zijn nachtrust opgeven: de show, net als vorig jaar gepresenteerd door de Amerikaanse komiek Jimmy Kimmel, vindt (Nederlandse tijd) plaats in de nacht van 4 op 5 maart ergens tussen 02.30 en 06.00 uur. Voorheen waren de Oscars sporadisch te zien op abonneezender Film 1.

Voor de gelegenheid bouwt Net 5 februari om tot Oscarmaand. De zender van Talpa TV toont verschillende film van de afgelopen jaren die een of meerdere beeldjes binnensleepte. De definitieve titellijst is nog niet bekend. Een woordvoerster zegt te hopen op enkele tv-premières.

Op 23 januari worden de Oscarnominaties bekendgemaakt. Kenners verwachten dat vooral Dunkirk, The Shape of Water, The Post, Get Out, Three Billboards Outside Ebbing Missouri en Lady Bird meerdere nominaties in de wacht zullen slepen. De laatste twee titels wonnen recent ook meerdere Golden Globes, een belangrijke graadmeter voor de Oscars.