Volledig scherm
Mahershala Ali © EPA

Oscarwinnaar Green Book in meer zalen te zien

updateGreen Book, een van de twee grote winnaars bij de uitreiking van de Oscars, is vanaf donderdag in veel meer Nederlandse bioscopen te zien. Het aantal prints van de film wordt vermeerderd van 98 naar 123, maakte distributeur Entertainment One vandaag bekend.

Green Book won maandagochtend drie beeldjes, waaronder de prijs voor beste film. De roadmovie vertelt het waargebeurde verhaal van een zwarte pianist (Mahershala Ali) die in de jaren zestig van de vorige eeuw een tournee maakt door het gesegregeerde zuiden van de VS. Als lijfwacht neemt hij een racistische blanke chauffeur (Viggo Mortensen) mee. De film trok in de Nederlandse bioscopen tot nu toe 258.000 bezoekers.

De andere grote winnaars van de Oscaruitreiking was Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury. Het succesvolle muzikale drama kreeg vier beeldjes, waaronder die voor beste hoofdrolspeler (Rami Malek). Distributeur Warner Bros. laat desgevraagd weten dat er niet meer kopieën van de film worden bijgezet, omdat Bohemian Rhapsody nog steeds in meer dan 150 zalen in Nederland te zien is.

Bohemian Rhapsody trok tot nu toe 2,1 miljoen bezoekers in de Nederlandse theaters en staat na ruim vier maanden nog steeds in de top 5 van best bezochte films. De andere twee grote winnaars, het drama Roma en actiefilm Black Panther, draaien niet (meer) in de bioscopen. Roma, die in drie belangrijke categorieën werd bekroond, is wel te zien op streamingdienst Netflix en in een beperkt aantal zalen.